joi

Cat de mult conteaza gandirea pozitiva?




ENORM! Adesea auzim indemnuri de genul "Gandeste pozitiv!", in perioadele in care suntem deprimati si ingrijorati. De cele mai multe ori nu luam aceste cuvinte in serios pentru ca nu consideram ca ne sunt folositoare sau eficiente. Consideram ca este un nonsens "cum sa gandesc pozitiv cand totul in jurul meu este negru?". Atat gandirea pozitiva cat si cea negativa sunt "contagioase". Prin modul de gandire, de comunicare si de manifestare toti avem o influenta, mai mare sau mai mica asupra noastra si asupra persoanelor pe care le intalnim.
Gandirea pozitiva poate fi cultivata de oricine doreste lucrul acesta. Gandirea pozitiva presupune o anumita structura cognitiva, emotionala si comportamentala in fata lumii, un anumit mod de a ne "vedea" pe noi si pe ceilalti, de a intelege, simti si actiona in relatiile cu ceilalti, cu situatia cu care ne confruntam...
Persoanele care au o gandire pozitiva se descurca mai bine in situatiile dificile, au o mai mare capacitate de efort fizic si intelectual, rezista mai bine la situatii stresante si, in general, sunt mai capabile sa obtina rezultate superioare decat altii cu aptitudini asemanatoare.

Beneficiile gandirii pozitive:
- Creste toleranta la stres;
- Diminueaza riscul aparitiei depresiei;
- Mentine sanatatea, atat fizica, cat si psihica;
- Reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare;
- Imbunatateste relatiile cu cei din jur si creste increderea in fortele proprii.


Ce trebuie facut?
- Zambiti cat mai des, chiar daca la inceput o faceti doar mecanic!
- Petreceti cat mai mult timp in compania persoanelor optimiste!
- Incercati sa ramaneti calmi indiferent de situatie! Veti vedea lucrurile mult mai clare decat daca intrati in panica;
- Ganditi numai de bine si despre cei din jurul vostru, concentrati-va pe calitatile lor si ignorati defectele, nimeni nu este perfect!
- Concentrati-va pe calitatile dumneavoastra, nu pe defecte!
- Faceti miscare si plimbati-va cat de des aveti posibilitatea!


Poate ganditi ca "spun" povesti... Nu! Ceea ce tocmai v-am impartasit "experimentez" si eu in fiecare zi! Si va spun, sincer ca, functioneaza! Nu din prima zi, nu din a doua, insa cu timpul veti simti efectul gandirii pozitive!

Si pentru ca sunt pasionata de bioenergoterapie (echilibrare energetica a organismului) va propun si o echilibrare a chakrelor ( centrele energetice, care se gasesc localizate pe linia mediana a corpului. Sunt in numar de 7 si se numesc astfel: Muladhara, Swadistana, Manipura, Anahata, Vishuda, Ajna si Sahasrara):

-Spuneti de 7 ori pe zi (o data pentru fiecare chakra) Tatal Nostru...
Despre Efectele rugaciunii puteti citi aici:

http://drumuricatretine.wordpress.com/2010/02/19/efectele-rugaciunii-tatal-nostru/


Si nu uitati!
Suntem ceea ce gandim!

9 comentarii:

  1. Cum e posibil sa amestecati TATAL NOSTRU cu chakrele???

    RăspundețiȘtergere
  2. EDGAR CAYCE este cel care a devenit cunoscut in ultima perioada a vietii sale datorita profetiilor. Acesta scria materiale despre teologie si medicina. Scepticii, intr-adevar, sustin ca abilitatile de medium ale lui Cayce pun sub semnul intrebarii raspunsurile sale cu tema religioasa. In prezent sunt mii de cercetatori ce studiaza capacitatile sale si peste 300 de carti despre viata acestuia. De asemenea exista organizatii fondate in memoria sa precum Association for Research and Enlightenment ce are sedii in intreaga lume dar si centre deschise in mai mult de 35 de tari.
    Efectul rugaciunii TATAL NOSTRU asupra chakrelor in opinia lui:

    TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
    SFINTEASCA-SE NUMELE TAU actioneaza asupra glandei pineale
    VIE IMPARATIA TA deschide tiroida si regleaza functia acesteia
    FACA-SE VOIA TA PRECUM IN CER deschide tiroida
    ASA SI PE PAMANT actioneaza asupra timusului
    PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine
    SI NE IARTA NOUA GRESELILE DUPA CUM SI NOI IERTAM celor ce ne-au gresit, actioneaza asupra glandelor suprarenale
    SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni
    SI NE FERESTE DE CEL RAU actioneaza din noi asupra timusului
    CA A TA ESTE IMPARATIA actioneaza din nou asupra tiroidei
    SI PUTEREA actioneaza asupra glandei pineale
    SI MARIREA redeschide pituitara
    AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rugaciunea "Tatăl nostru" nu "acţionează" asupra trupului, ci asupra SUFLETULUI.
    Nenea Edgar face mare confuzie, iar noi, ca nişte rătăciţi, îl credem pe cuvânt şi îl mai şi propovănduim pe bloguri.
    Unde este discernământul dintre bine şi rău?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulţumesc pentru acceptarea părerilor (comentariilor). Şi eu vă respect, dar vă rog mult să cercetaţi prin mai multe surse înainte de a posta un articol, mai ales pe teme religioase. Sigur că trecem prin filtru personal tot ceea ce postăm, dar se vede că dvs sunteţi o persoană care-şi va găsi echilibrul spiritual şi trupesc prin apropierea de Dumnezeu, şi nu prin ştiinţe occidentale.
    Mult succes la viitoarele articole!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca nu exista chakre ma intreb : de ce toti Sfintii sunt desenati in biserica cu AURA? Consider ca biserica nu doreste sa stim tot adevarul pentru ca un om nestiutor este mai usor de manipulat! Chakrele se refera la SUFLET nu la TRUP!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Raluca-Maria, oare chiar crezi ca "Chakrele se refera la SUFLET nu la TRUP" ? Si dau un singur exemplu referitor la ce scrie Simona mai sus: "PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine"
    Sufletul meu, sincer, nu se afla in niciuna din aceste glande :)

    RăspundețiȘtergere
  7. De vreo 2 luni sunt necajit datorita problemelor de sanatate acum am scapat de ele dar tot necajit sunt. Nu pot trece pasta starea asta, nimic nu ma bucura totul in jurul meu e negru de vreo 4 zile am aflat cat de mult conteaza sa gandesc pozitiv.Cu toate ca am incercat nu am reusit sa trec pasta starea asta,acum gandesc povitiv iar pasta 3-4 minute gandesc negativ si imi dau seama abia dupa doua ore ca nu e bine cum gandesc si ca nu trebuie sa gandesc asa am fost la un psiholog si el mia zis la fel sa gandesc pozitiv si sa nu ma mai gandesc la trecut,dar nu pot inconstient ma gandesc la trecut si atunci imi vine sa ma sinucid...va rog ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa fac sa trec pasta problemele astea....

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Andrey,

    Imi pare tare rau ca treci prin asemenea stari, insa te asigur ca nu esti singurul! Se intampla cateodata sa ramanem prinsi in capcana trecutului si oricat de mult ne-am dori sa traim in prezent, amintirile ne coplesesc. Insa...
    Da-ti permisiunea de A FI, de A TRAI IN PREZENT si de a crea VIITORUL! VISEAZA LA VIITOR si construieste-ti UN VIITOR FRUMOS! Orice gand are in spate o energie. Un gand, un vis la viitorul tau va declansa o energie care pune umarul la materializarea acelui VIITOR! Fii un CREATOR DE VIITOR! Nu lasa trecutul sa-ti fure bucuria zilei de azi!
    Dumnezeu poate lua lacrimile de ieri ca sa le transforme in miracolele de maine. Dumnezeu poate face ca toate lucrurile, chiar si cele dureroase din trecutul tau, sa lucreze impreuna spre binele tau. Roaga-te pentru linistea sufletului tau!

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...