miercuri

In memoriam Laura Stoica



Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurentia Stoica) (n. 10 octombrie  1967 - d. 9 martie 2006) a fost o cantareata, compozitoare  pop-rock si actrita din Romania.

S-a lansat in 1990 la festivalul de la Mamaia. Un an mai tarziu a fost declarata cea mai buna solista pop-rock, iar melodia "Un actor grabit", compusa de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasa piesa anului. In perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate in Romania pentru tinerele talente, Laura Stoica reusind foarte repede sa intre in preferintele publicului.
In anii '90, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternica si de frumusetea ei, a reusit sa creeze o imagine si un stil original, fiind prima rockerita moderna a Romaniei. Ca actrita, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena teatrului din Ploiesti.
A decedat in urma unui accident de circulatie alaturi de viitorul ei sot, bateristul Cristi Margescu, in data de 9 martie 2006, pe cand se intorcea de la un concert sustinut la Urziceni.
In 2007 a avut loc prima editie a Festivalului Laura Stoica, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care doreste sa promoveze tinerele talente din Romania. Acest festival se doreste un tribut pentru Laura Stoica.

Discografie

    * "Un actor grabit" (single, 1992)
    * "Focul" (album, 1994)
    * "Nici o stea" (album, 1997)
    * "Oameni de zapada" (compilatie, 1997)
    * "Back Stage Live" (compilatie, 1999)
    * "S-a schimbat" (album, 2005)
    * "Da, Doamne, cantec" (best of, 2007)
    * "Editie speciala" (DVD, 2007)
    * "Focul" (album reeditat, 2008)
    * "Vino" (album, 2009)

Sursa: ro.wikipedia.org



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...