miercuri, 8 iunie 2011

Este un fel de poveste amuzanta

Adaptat dupa romanul omonim al autorului Ned Vizzini, filmul "It’s Kind of a Funny Story" relateaza povestea unui adolescent in varsta de 16 ani pe nume Craig, care locuieste impreuna cu parintii sai George si Lynn in cartierul Brooklyn din New York, este indragostit de Nia, nimeni alta decat iubita celui mai bun  prieten al lui Aaron, este depresiv si se lasa coplesit de ganduri sinucigase. Atunci cand isi da seama ca nu poate depasi singur  criza psihologica pe care o traverseaza, Craig se interneaza intr-un spital de boli mintale si este repartizat in sectia pentru adulti intrucat sectia pentru adolescenti este inchisa. Fortat sa ramana timp de cinci zile sub supravegherea doctoritei Minerva, Craig are sansa de a-l cunoaste pe Bobby, un barbat divortat, care este tatal unei fetite  si care ii devine prieten, mentor si protector. Descoperindu-si pasiunea pentru arta in timpul acestei internari benevole, Craig cunoaste dragostea in compania adolescentei Noelle, o pacienta abuzata sexual in trecut, care are tendinta de a se automutila.

Regizori: Ryan Fleck, Anna Boden
Scenaristi: Ned Vizzini, Ryan Fleck, Anna Boden
Genul:Drama / Comedie
Distributie: Keir Gilchrist (Craig), Lauren Graham (Lynn), Jim Gaffigan (George), Zach Galifianakis (Bobby), Emma Roberts  (Noelle)

Depresia si tentativele de sinucidere fac parte din viata noastra fie ca vrem sau nu, iar pustiul din acest film isi incepe mica aventura spunand "hey, eu ma gandesc la asta, eu cred ca e ceva in neregula cu mine, ajutati-ma!". Un curajos, nu?
Este un film de vazut, un film cu o anumita substanta si idei simple, dar esentiale!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu