luni

Tu cum stai cu norocul?




Conform Wikipedia : "noroc are mai multe intelesuri. De exemplu in limba germana inseamna si o stare de fericire, de fapt si in limba romana un om norocos este in acelasi timp si fericit, a doua insemnatate ar fi din intamplare, si nemeritat (nemuncit) se ajunge intr-o situatie avantajata materiala sau spirituala.
In general sunt doua stari diferite de a aspira la noroc:
- una pe calea efortului propriu de realiza o situatie fericita prin descoperirea factorilor ce il aduc intr-o stare norocoasa si posibilitatea de evitare a accidentelor ce determina suferinta;
- a doua situatie cand e convins de imposibilitatea prin eforturi proprii de a ajunge la o situatie norocoasa, acceptandu-si soarta si asteptand pasiv ca printr-o intamplare (jocuri de noroc) sa-si gaseasca norocul.
In antichitate zeita destinului si a norocului era Tyche la vechii greci si Fortuna la romani.
Simboluri sau talismane aducatoare de noroc sunt: potcoava de cal, trifoi cu patru foi, busuiocul, iar in China dragonul."

Se spune ca oamenii norocosi sunt mai detasati de scopul lor final, lasand legile Universului sa ii ajute. Oamenii norocosi se simt norocosi si au incredere in ei insisi, fara sa se lase coplesiti de problemele pe care orice fiinta umana le are in fiecare moment al vietii sale.
Vizualizeaza ceea ce iti doresti, astfel incat sa ai foarte clar in minte dorinta ta! Pentru a "atrage" norocul, trebuie sa urmezi, conform teoriei lui Wiseman, patru pasi esentiali si totodata foarte simpli care au rezultate uimitoare: maximizarea sanselor, ascultarea intuitiei, expectanta si atitudinea pozitiva.
Ascultarea intuitiei este, se pare, un lucru pe care oamenii norocosi il fac. Intuitia reprezinta de fapt, un rezultat al indiciilor subtile pe care ti le transmite subconstientul.
Expectanta, sau faptul ca te astepti sa ai noroc, este si ea un factor important, intrucat te tine motivat si poate chiar influenta felul in care lucrurile decurg.

Va recomand cu drag filmul "Serendipity". Cu John Cusack si Kate Beckinsale. O comedie romantica despre influenta destinului asupra doi oameni care se cauta  unul pe celalalt.
Intr-o aglomerata zi de cumparaturi din iarna lui 1990, Jonathan Trager o intalneste pe Sara Thomas. Doi straini in New York, drumurile lor se intretaie odata cu goana nebuna dupa cadouri de Craciun, iar ei cad victime unei puternice atractii reciproce. Desi fiecare are deja cate o relatie cu altcineva, Jonathan si Sara isi petrec seara hoinarind prin Manhattan, fara macar sa-si stie numele. Dar, cand seara se sfarseste, cei doi sunt obligati sa faca urmatorul pas. Jonathan ii cere numarul de telefon, dar Sara sugereaza sa lase mai bine soarta sa decida asupra viitorului lor. Astfel, ea isi scrie numele si numarul de telefon pe o carte, pe care o da unui anticar, iar el isi scrie numele si numarul de telefon pe o bancnota pe care o schimba la un magazin. Daca sunt predestinati sa fie impreuna, spune Sara, cartea si bancnota se vor intoarce in posesia lor, iar ei se vor regasi.
Cativa ani mai tarziu, vietile lor s-au schimbat radical si fiecare este pe punctul de a se casatori cu altcineva. Dar amandoi hotarasc in secret ca trebuie neaparat sa incerce sa se vada pentru ultima data si sa se convinga daca erau predestinati sa fie impreuna sau nu.
Daca au fost sau nu predestinati si ce rol are norocul in toata aceasta poveste aflati voi!  :)






Un comentariu:

  1. Norocul este tratat de lume in mod diferit. Cineva isi forteaza norocul la jocuri de noroc, unde nu reusesc sa se opreasca la un castig minim si pierd putinul pe care l-au castigat. Fiecare din noi are marele noroc ca am venit in aceasta viata si ca suntem inconjurati de oameni frumosi si respectuosi (cel putin asa e in cazul meu si sunt un omulet fericit). Si e important sa nu uitam de legea bumerangului. Totul se intoarce inapoi. De e sa faci bine sau rau, totul ti se va intoarce o data :)

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...