joi

Tenerife, insula unde visele devin realitate






Dupa ce ani de zile nu am schimbat destinatia de vacanta, fiind etern indragostita de Grecia, anul acesta am incercat altceva... Tenerife. O destinatie de vis!
6 ore de zbor: Aeroport Otopeni- Aeroport Reina Sofia

Tenerife, cunoscuta si ca Insula Eternei Primaveri, este cea mai mare, cea mai inalta si de asemenea, cea mai populata dintre insulele din Arhipelagul Insulelor Canare. Cea mai mica insula este Roque del Oeste, care de fapt este numai o stanca langa insula Graciosa. Cea mai mica insula locuita este Isla de los Lobos pe care traieste numai o singura familie.
Insulele Canare din punct de vedere administrativ apartin de Spania, iar geografic de Africa. Insula Fuerteventura este cea care se afla cel mai aproape de Africa, la circa 100 km, in timp ce Tenerife se gaseste la aproximativ 300 km.
Tot din punct de vedere administrativ Insulele Canare sunt impartite in doua provincii spaniole: Provincia Santa Cruz de Tenerife de care apartin Tenerife, La Gomera, El Hierro si La Palma, si Provincia Las Palmas de Gran Canaria de care apartin Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria.
Cea mai vestita sarbatoare este Carnavalul, la care participa atat localnici cat si turisti veniti special pentru aceasta ocazie, care tine din februarie pana in martie chiar o luna de zile, cu fel de fel de programe artistice, iar noaptea sunt organizate petreceri pe strada in costume de carnaval. Petrecerile de noapte incep dupa ora 00.00 si sunt mai aglomerate la sfarsituri de saptamana.Originea vulcanica a insulei indica faptul ca aici exista putine plaje naturale. Cele existente se caracterizeaza prin nisip negru provenit din roca vulcanica a insulei. Cererea mare pentru spatiu pentru plaja a condus la crearea artificiala a unor plaje, atat cu nisip vulcanic cat si cu nisip auriu, importat din Desertul Sahara.
Orasul Arona este situat in partea de sud a insulei, in provincia Santa Cruz de Tenerife si este una dintre cele mai mari centre turistice de pe insula, cu peste 2 milioane de turisti.  Este impartit in 4 zone:  Playa de las Americas, Cristianos, Galletas si Costa del Silencio.
Poti face mai multe excursii. Exista parcuri acvatice, parcuri cu animale, centre istorice si bineinteles, se pot face excursii pe insule. Tot aici exista singura jungla din Europa (Jungle Park), care merita vizitata!
Eu am ales sa vizitez:

1. Jungle Park
Este o gradina zoologica si botanica unde se intalnesc peste 500 de specii de pasari si animale.Parcul Vulturilor este amenajat ca o adevarata jungla ce se intinde pe o suprafata de 75.000 de metri patrati. Exista un Jungle Ride, un traseu din poduri suspendate si tuneluri, lagune, cascade, o pestera si Bob Ride.
Vizitatorii au parte de spectacole pe cinste din partea animalelor gazduite de Las Aguilas - Jungle Park. Aici exista pasari de prada si exotice. Pot fi admirati lei, tigri, jaguari, pantere, cimpanzei, urangutani, suricate, zebre si multe altele. Putem asemana aceasta impresionanta jungla cu Arca lui Noe.
Nu doar animalele fac show-uri, ci si pasarile care au un program special de inveselire a vizitatorilor. Plimbarea prin Jungle Park nu este binevenita doar pentru copii, ci si pentru adulti care vor trai momente de neuitat. Show-ul cu soimii si vulturii nu trebuiesc ratate, daca iti doresti ceva adrenalina.
Leii, tigrii, jaguarii, pumele si leoparzii deschid gama de mamifere, in mod firesc complinita de varii specii de primate, hipopotami, reptile, ursi panda rosii si, de ce nu, pinguini.
Publicul vizitator are si o oferta suplimentara... asa-numitul Jungle Raid. Este vorba despre un circuit conceput pentru a purta vizitatorii intr-o autentica aventura si care consta din traversarea junglei folosind tot felul de mijloace: franghii, tuneluri, poduri si altele.


2. Vulcanul Teide
Teide este un vulcan activ care in anul 2007 a fost consemnat in Patrimoniul Omenirii al UNESCO. Cu o inaltime de 3.718 m deasupra nivelului marii si aproximativ 7.000 m fata de fundul oceanului, este cel mai inalt varf din Spania si din toate insulele din Oceanul Atlantic. Masurat de la baza lui submersa, este al treilea vulcan de pe Pamant ca inaltime si masa, dupa vulcanii Mauna Loa si Mauna Kea, amandoi situati pe insula Hawaii. El Pico del Teide (Varful Teide) este numele modern atribuit vulcanului. In secolul al XVIII-lea exploratorul german Johann Schroter a denumit o parte a lantulului de munti Montes Tenerife, situat in inelul interior Mare Imbrium, drept Mons Pico. Inainte de 1495 si de colonizarea spaniola din Tenerife, nativii guansi numeau vulcanul Eceide: un fel de "iad" care in mitologia lor tinea cerul sa nu cada. Romanii au numit insula Nivaria, datorita zapezii permanente de pe varful vulcanului.
Localnicii (guansii) i-au dat numele de Echeyde (adoptat de limba spaniola sub forma Teide) care insemna iad. Conform religiei  bastinasilor, in vulcan traia demonul Guayota, care, conform legendei, l-a rapit o data pe Magec, zeul luminii si soarelui. Mari eruptii s-au produs cu circa 150.000 de ani in urma, marcand tot relieful insulei. In carnetul lui Cristofor Columb exista note despre o eruptie a vulcanului Teide.


3. Insula La Gomera
La Gomera este una dintre cele mai mici insule din grupul Insulelor Canare (a doua ca marime), situata in Oceanul Atlantic, nu departe de coasta Africii. Insula este de origine vulcanica si de forma aproape circulara, cu un diametru de aproximativ 24 km si o inaltime de aproape 1524 m in partea centrala din  Garajonay. In forma unei portocale decojite, din care lipsesc anumite parti, acoperite cu lauri si lava sau paduri de lauri-aici se intinde Parcul National Garajonay, aflat sub protectie UNESCO.
Excursia: se pleaca cu ferryboatul din Tenerife si include un circuit cu autocarul pe aceasta insula minunata.


4. Santa Cruz ( capitala insulei)
Numele inseamna "sfanta cruce de pe Tenerife". Este situat pe insula Tenerife, fiind capitala nu numai a insulei, dar si a arhipelagului Insulele Canare. Este sediul Parlamentului din Insulele Canare.
Puncte de atractie: Auditorio de Tenerife, Torres de Santa Cruz, Plaza de Espania, Portul si orasul vechi, Muzeul Naturii si Omului...
Dincolo de importanta sa infrastructurala, Santa Cruz este o destinatie ideala in materie de viata de noapte si shopping. Distractiile nocturne sunt oferite de multele baruri si cluburi, care culmineaza cu prezenta Casino de Santa Cruz, in vreme ce shopping-ul este, de departe, cel mai spectaculos din intreaga insula, cu multe centre de shopping si zone comerciale de explorat de catre turistii cu o slabiciune pentru cumparaturi.



















Un comentariu:

  1. la cat de frumoasa e, 100% visele devin realitate, cine nu si-ar dori sa mearga intr-o vacanta acolo?

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...