miercuri

Nevoia de a ne elibera de tensiuni



Inca te mai gandesti la cearta pe care ai avut-o acum trei zile sau la faptul ca, cei de care te-ai apropiat mai mult sunt cei care te-au dezamagit mai mult? Te inteleg perfect, insa atunci cand te lasi afectat (a) de amintiri neplacute iti scade si nivelul de energie. Regretele sunt simtite asemeni  unor pierderi semnificative, sustin psihologii, determinandu-ne sa ne blocam din punct de vedere psihic si fizic. Acest lucru provoaca oboseala si pierderea motivatiei- cu alte cuvinte ne simtim secatuiti. De asemenea, remuscarile pot cauza cresterea tensiunii arteriale, problema de sanatate ce poate determina, printre altele, scaderea entuziasmului.
Invata sa depasesti momentele de tensiune! Un studiu a aratat ca persoanele care s-au comparat cu cei cu o viata mai grea decat a lor au fost mai fericite si au avut mai putine simptome care indicau epuizarea.


Nu trebuie sa te afecteze ceea ce gandesc oamenii despre tine ( dar se intampla). De asemenea, nu trebuie sa pui la suflet esecurile (dar si asta se intampla). Intotdeauna vor exista esecuri si obstacole in viata, in ciuda celor mai mari eforturi. Fa-ti timp pentru a reflecta asupra motivelor acestor esecuri si trage invataminte pentru viitor. Vei avea astfel mai multa incredere.
Elibereaza-te de negativism prin declararea fiecarei zi ca fiind o zi fericita! Educa energia pozitiva prin crearea de momente in care sa te  poti elibera de orice tensiune care te inconjoara!


Spune:

"Sunt fericit (a) ! Accept trecutul! Ma bucur de prezent! Nu mi-e teama de viitor!"








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...