miercuri

Jos MASCA!




Aminteste-ti sa fii cinstit cu tine insuti! Cum? Trei lucruri trebuie retine in opinia lui Osho: unu, nu asculta niciodata de nimeni, nu asculta la ce iti spun sa fii: asculta-ti intotdeauna VOCEA INTERIOARA, ce ti-ar placea sa fii: altfel, intreaga ta viata va fi irosita.
Nu asculta de nimeni, inchide ochii si asculta-ti vocea interioara. Asta inseamna MEDITATIE: sa-ti asculti vocea interioara. Acesta este primul lucru.
Al doilea lucru: NU PURTA NICIODATA O MASCA! Daca esti furios, fii furios. Este riscant, dar nu zambi, pentru ca asta ar insemna sa nu fii sincer. Insa ai fost invatat ca atunci cand esti furios sa zambesti; si atunci zambetul tau devine fals, o masca... un simplu exercitiu al buzelor si nimic mai mult.  Inima plina de furie, otrava si buzele zambind- devii un fenomen fals.
Nu purta masti; altfel, vei crea disfunctionalitati in cadrul mecanismului tau- blocaje. Exista multe blocaje in corpul tau. Cineva care si-a suprimat furia are falcile blocate. Toata furia se ridica in falci si se opreste acolo. Mainile ii devin urate. Nu au miscarile gratioase ale unui dansator, asta din cauza ca furia se scurge in degete. Toate animalele, cand sunt furioase, te vor musca sau te vor zgaria cu ghearele. Prin urmare, unghiile si dintii sunt cele doua locuri prin care se descarca FURIA.
De cate ori furia este suprimata prea multa vreme, oamenii incep sa aiba PROBLEME cu DINTII. Ceva este in neregula cu dintii lor pentru ca au prea multa energie care nu este descarcata niciodata. Si oricine isi suprima furia va manca mai mult: oamenii furiosi MANANCA mai mult pentru ca dintii lor au nevoie de miscare. Oamenii furiosi FUMEAZA mai mult. Oamenii furiosi VORBESC mai mult, devin vorbitori obsesivi, deoarece pe undeva, falcile lor au nevoie de miscare, astfel incat sa-si poata descarca putin energia. Daca si-ar descarca energia, ar putea sa aiba maini frumoase.
Daca SUPRIMI ceva, in corp exista CEVA, o parte corespondenta, pentru aceasta emotie.  Daca nu vrei sa plangi, ochii isi vor pierde stralucirea, pentru ca ar avea nevoie de lacrimi pentru asta.
Al treilea lucru pe care trebuie sa-l retii, spune Osho, este AUTENTICITATEA: ramai tot timpul in momentul actual, pentru ca FALSITATEA provine fie din trecut, fie din viitor. Ce a fost  A TRECUT- nu-ti mai bate capul cu asta. Si NU PURTA TRECUTUL CA PE O POVARA; altfel, nu iti va permite sa fii autentic in prezent. Si tot ce nu s-a intamplat NU S-A INTAMPLAT INCA- nu-ti bate capul inutil cu viitorul; altfel, viitorul va veni peste prezent si il va distruge.
FII SINCER IN PREZENT si apoi vei fi autentic.
A trai aici si acum inseamna a fi autentic.




Un comentariu:

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...