luni

Sega Namaste- Un roman de aventuri spirituale in India


Am aflat despre Sega de pe Internet. M-a impresionat foarte tare povestea lui si am inceput sa "rascolesc lumea virtuala" in cautarea mai multor informatii despre el. 

Care este povestea care m-a impresionat? Ei bine...
Sega ( pe numele lui Octavian Segarceanu) lucra in domeniul publicitatii.... dorinta de a se regasi pe sine l-a facut sa-si doreasca sa ajunga in India la Osho International Meditation Resort. "Cartea despre ego" a lui Osho a avut si ea un rol important .... "Cartea despre ego" a fost cartea despre mine", spune Sega.
Inaintea acestei aventuri spirituale... "am fost la Muntele Athos, insa nici acolo nu am aflat raspunsurile pe care le cautam".

Si pentru ca  nimic nu e intamplator... am aflat despre lansarea cartii ce urma sa aiba loc chiar a doua zi.  Mi-a fost clar ca trebuie sa ajung la aceasta lansare si sa citesc aceasta carte.
Am intalnit acolo un om care emana o energie foarte, foarte buna. Ceva parca te indemna sa-l imbratisezi pentru a te incarca la randu-ti de energie. Minunata experienta, credeti-ma!

Ce m-a mai impresionat? Expozitia sa foto si muzica pe care a cantat-o alaturi de formatia sa "Grigore ureche muzicala". Foarte inspirat numele formatiei, nu-i asa? :)  

Iata cateva dintre lucrurile pe care le-am aflat prin intermediul acestei carti:
- Osho vine de la ocean si sugereaza infinitul;
- Namaste este un salut indian insotit de o inclinare usoara a corpului, cu palmele impreunate in dreptul inimii. Namaste este compus din doua cuvinte in limba sanscrita, nama si te "ma inchin tie", in traducere Nama inseamna "ceea ce nu imi apartine" si reprezinta renuntarea la propriul eu in fata celuilalt;
- ceaiul indian Masala este ceaiul preferat al celor care mediteaza;
- tigara indiana se numeste Bide;
-  procedeul de curatare a mintii se numeste Gibberish.

Am mai aflat si despre "Osho hug", despre cele mai folosite cuvinte in cadrul Resort-ului: "love" si "beloved", despre "Art of Dying" si despre faptul ca nici cei care mediteaza nu sunt scutiti de "ploaia de depresii", asa cum probabil multi dintre noi ne-am imaginat.
Pe parcursul acestei aventuri spirituale Sega se "indragosteste si dezdragosteste", iar iubirile lui poarta nume de poveste: Curcubeu, Yoko, Odete... si astfel, ne face partasi la povestile lui amoroase frumos scrise...

Este un scriitor talentat.  Povestile de calatorie cu insertii filozofice, cu meditatii si dialoguri interioare, dar si cu un pic de erotism, cu siguranta te vor fascina!
Sega s-a aflat in top 5 vanzari de la Bookfest 2012!

Citeste-l pe Sega! Merita!

Bine ai venit la Osho International Meditation Resort!

"Gibberish ne spala creierul, ne curata mintea, ca un detergent de calitate. Mintea e plina de tampenii acumulate, de reziduuri, de gunoaie. Mergem la templu sau la biserica sa ne purificam . Ne spalam pe dinti, facem baie si imbracam haine curate...dar mintea noastra ramane imbacsita. Asta pentru ca avem obiceiul adanc inradacinat sa ascundem mizeria sub pres cand facem curat prin casa. Ei bine, aici invatam sa scoatem gunoiul de sub pres si sa-l ducem la ghena....
Osho zicea ca daca participi la o sesiune de Gibberish , dar refuzi sa te manifesti tot gunoiul celorlalti intra in capul tau...."

"Cand te obisnuiesti prea mult cu masca uiti ca o porti. Atunci devii insasi masca, te identifici cu ea..."


"Poate ca unii dintre voi au venit aici cu anumite asteptari. Acestia vor pleca dezamagiti. E mai bine pentru ei. Si e mai bine pentru statiune, din punct de vedere energetic. Pe cei care cauta confort ii indrumam, cu toata dragostea spre Goa sau Hawaii. Acest spatiu a fost creat de Osho pentru a-i ajuta pe oameni sa se obisnuiasca treptat cu solitudinea, avand in vedere ca frica de singuratate este cea mai mare frica dupa frica de moarte. Din aceste frici si nu din iubire s-au nascut religiile lumii, care tin inca omenirea sub hipnoza. Din frica nu din iubire s-au nascut religiile. De-a lungul anilor , noua ne-a devenit clar ca lumea nu vine aici sa ni se alature in cine stie ce miscare, si asta e minunat. Oamenii vin sa participe la un experiment existential. Propriul lor experiment, intru descoperirea de sine. Totusi, nimeni si nimic nu i-a pregatit pe nou-veniti pentru un astfel de experiment si asta este iarasi minunat....."

 "Azi am vrut sa-mi dau demisia si sa fug incotro vad cu ochii, dar n-am facut-o. Am hotarat sa raman in programul Work As Meditation pana la capat, ca sa rup cercul vicios... Strang din dinti si ma intorc la treaba", spune Sega.

"Cred  ca adevarata fericire consta in realizarea acestei oscilatii...Osho ii spune A FI PREZENT, Ekhart Tolle A TRAI IN ACUM, iar de trait in ACUM traiesti doar daca esti pe deplin constient de experienta pe care o traiesti, buna sau rea. Si la un moment dat, cand incetezi sa mai imparti lucrurile in pozitive si negative, incepi sa vezi altfel. Dupa mintea mea, asta inseamna sa te iluminezi. Dar, luand in considerare faptul ca nu suntem iluminati, ca inca nu l-am descoperit pe Buddha din adancul nostru, nu putem decat sa constientizam ca ne aflam foarte departe de a trai IN ACUM...

Daca inveti sa traiesti in viata in prezent, nu are cum sa-ti mai fie frica de moarte. Cine se teme de moarte  de fapt se teme de viata. Mintii ii e frica de moarte. Celor care nu au ajuns in inima si ratacesc inca prin minte, lor le e frica de moarte, citea Sega in "The Art of Dying" a lui Osho.
Ametesc. Sunt aceleasi cuvinte pe care mi le-a spus si parintele Arsenie in primavara la Techirghiol, cand i-am cerut un cuvant de folos. Patul se invarte cu mine, camera se invarte cu mine, intreaga lume se invarte cu mine. Ma tin bine de carte ca sa pot citi mai departe..."


"Tu nu accepti suferinta. Tu cauti mereu sa te scoti. Esti fricos, suspicios si meschin. Parerea mea, dragul meu, este ca...o sa te intorci la un moment dat din tabara de vara la fel de ingamfat, la fel de zgarcit...
                                                                                               Al tau prieten fidel,
                                                                                              Eu"


Despre apropierea de Curcubeu...

"Ca sa ma opresc din balit si mestecat zabale, iau in causul palmelor apa rece de la dus si stropesc Curcubeul din cap pana in picioare. Luata prin surprindere, taiwaneza tipa ca din gura de sarpe, dar izbucneste in ras, vazand ca sunt eu, glumetul de Sega. Imi iau inima in dinti si ii marturisesc cu toata sinceritatea de care sunt in stare ca vreau sa ii fac un masaj doar ca s-o pipai. Curcubeul rade iar si se strange toata cand o ating..."


Namaste!
Multumesc Sega pentru experienta "Osholand"!
                                                                               Simona








2 comentarii:

  1. Buna , in legatura cu Osho iti recomand un articol scris de mine legat de el si cuvintele sale a ceea ce inseamna imbratisarea, iubirea pura . Sper sa iti placa , articolul il gasesti aici : http://bogdan86.wordpress.com/2012/03/18/imbratisarea-iubirea-pura/

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...