sâmbătă

Digera emotiile!





Asumate sau refulate, emotiile ocupa un loc central in viata noastra. Occidentalii au tendinta de a le bloca, in timp ce, pentru chinezi, ele sunt precum "norii care trec". Ideea este sa le lasam sa ne "traverseze", fara a le retine sau a le indeparta.

  • Gata cu meditatiile!
Ia o foaie de hartie si scrie: "tot ceea ce nu am digerat". Scrie o lista cu toate contradictiile intampinate, jignirile suportate, furiile neexprimate, conflictele neexprimate din cursul ultimelor trei luni. Incearca sa notezi cat mai precis posibil tot ce ai simtit. Apoi , pentru fiecare situatie si emotie in parte, vizualizeaza cum o vei indeparta.
  • Alunga emotiile din timpul zilei!
In fiecare seara, fa o trecere in revista a evenimentelor care te-au deranjat, asta pentru a evita acumularea lor.  Analizeaza agresivitatea persoanelor care au fost rele cu tine. Oboseala? Susceptibilitate? Gelozie? Elimina problemele care nu ii privesc decat pe ceilalti, in asa fel incat grijile sa nu se transforme intr-o situatie repetitiva.
  • Ofera-ti o multitudine de emotii usoare!
Incearca sa iti creezi senzatii agreabile ascultand muzica, citind, plimbandu-te in natura....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...