joi

O prietenie dificila?






Barbatii si femeile pot fi doar prieteni?
O astfel de situatie apare in filmul "Cand Harry o intalneste pe Sally", cu Billy Crustal si Meg Ryan. Cei doi protagonisti se certau pe marginea aceluiasi subiect. Harry sustinea ca nu poate exista o simpla prietenie pentru ca mai devreme sau mai tarziu, barbatul va incepe sa se simta atras de amica lui. Sally considera ca o simpla prietenie poate exista.
Psihologii sustin ca amandoi aveau dreptate. La inceput poate exista o relatie de prietenie, dar mai apoi aceasta se poate transforma in ceva mai mult. In cazul in care acel ceva mai mult nu este dorit de ambele parti implicate, trebuie definiti foarte clar termenii relatiei.

"Prietenia inseamna a fi frate si sora, doua suflete ce se ating fara sa se confunde, doua degete ale aceleiasi maini",  spunea Victor Hugo.

De ce o femeie simte nevoia unui astfel de prietenii?
Un prieten reprezinta, in primul rand, un partener atent, lipsit de suspiciuni, comunicarea cu el fiind nu numai fireasca si fluida, ci si placuta si plina de satisfactii.
Barbatul care stie sa-si descopere latura feminina reprezinta, pentru femeie, alter-ego-ul ideal. Este ca o oglinda in care se regaseste, cu bune si cu rele.
Prietenul  poate oferi opinii si sfaturi eficiente, el vede lucrurile din punctul de vedere (atat de specific si atat de diferit) al unui barbat.

M-am tot gandit la acest subiect de cand  am inceput sa simt nevoia unei astfel de prietenii…. De  unde apare necesitatea unei asemenea relatii de prietenie? Probabil ca, din necesitatea de echilibru.
Necesitate de echilibru manifestata prin intrarea intr-un parteneriat in care sa-mi gasesc partenerul de comunicare dornic si capabil sa rezolve o problema.

Desi s-ar putea emite prin metode subtile ca poate fi vorba de mai mult, s-ar putea ca semnalele sa nu trebuiasca interpretate.
Chiar daca il atingi, il  iei tot timpul in brate sau  il tii  de mana uneori, este posibil sa fie doar o forma de manifestare a sigurantei pe care ti-o inspira prezenta lui.

Rezultatele unui sondaj realizat de catre unul dintre  site-urile internationale de dating si socializare suna cam asa:
a. Majoritatea respondentilor considera ca o prietenie intre un barbat si o femeie este posibila;
b. Doua treimi au declarat ca au avut astfel de prietenii ce au depasit bariera platonicului, intrand in sfera romanticului;
c. Doua treimi considera ca barbatii sunt cei ce nu pot face fata tentatiei de a impinge relatia mai departe si ca femeile ii pot rezista mult mai usor;
d. Majoritatea considera ca este posibil ca inainte de o relatie de cuplu, cei doi sa treaca printr-un stadiu de prietenie si spera ca o relatie de cuplu sa inceapa printr-o prietenie.

Chiar daca unii sunt pro si altii sunt contra ideii, aceasta prietenie ofera 2 avantaje importante:

1.  Intr-o astfel de prietenie sunt eliminate toate elementele competitionale care ar putea deteriora o amicitie intre persoane de acelasi sex.
Prietenia intre o femeie si un barbat este de cele mai multe ori bazata pe incredere, si nu pe invidie. Din start dispare competita dintre cei doi. El nu are de ce sa fie invidios ca ea arata mai bine, ea n-o sa se supere daca el avanseaza la locul de munca. Intodeauna cei doi vor putea discuta liber, vor avea puncte diferite de vedere si vor putea primi sugestii sincere unul de la celalalt.

2.  O astfel de prietenie da posibilitatea persoanelor implicate sa gaseasca raspunsuri la intrebari si probleme si prin prisma celuilalt prieten, de sex opus.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...