luni

Job pentru acasa



Sa lucrezi in pijama din confortul casei, sa ai mai mult timp pentru familie si pentru propria persoana si sa iti faci singur programul, suna minunat, nu-i asa? Munca la domiciliu este tentanta insa, in realitate, este mai complicata decat pare la prima vedere.

* In primul rand, sa lucrezi de acasa, presupune multa disciplinaSi credeti-ma ca stiu ce spun.... uneori ma aglomerez ingrozitor L
Cand lucrezi de acasa  iti stabilesti singur programul. Aici intervine autodisciplina. Nu inseamna sa lucrezi haotic, dimpotriva, inseamna sa fii capabil sa iti stabilesti singur un program si sa te tii de el.

* In al doilea rand trebuie sa ai un spatiu adecvat pentru activitatea ta, poate fi o camera transformata in birou, un mic atelier, depinde de activitatea pe care o desfasori, ideea e sa ai un spatiu de lucru separat unde sa te poti concentra si lucra. Asa e profesionist si recomandat.
Cumpara-ti un scaun in care sa te simti bine. Scaunul este cel pe care iti vei petrece cel mai mult timp si te va ajuta sa lucrezi cu mai mult spor daca este perfect. Spre deosebire de scaunul de la serviciu, acasa chiar poti avea scaunul pe care il vrei, asa ca printre investitiile pentru jobul tau trebuie sa se afle si un scaun care… te face fericit.

Marea problema a celor care lucreaza de acasa  (inclusiv a mea) este ca e foarte usor sa isi piarda concentrarea si sa fie tentati sa leneveasca. De aceea, pentru a fi mai productivi, acestia trebuie sa isi stabileasca reguli clare.
Cei trei factori principali care distrag atentia sunt: retelele de socializare, e-mail-ul si telefonul mobil.
Evita sa stai online si inchide telefonul sau da-l pe "silent" atunci cand te apuci de lucru!

Iesi din casa, chiar daca lucrezi de acasa, pentru a-ti pastra creativitatea. Munca de acasa nu va avea niciun rezultat pozitiv daca esti satul de casa ta.
Gaseste timp in programul tau pentru a relationa cu ceilalti,  plimba-te in parc, mergi la o sala de sport.Tot ceea ce te face sa te simti bine ar trebui inclus in programul tau. Daca nu programezi, nu se va intampla!

Ia-ti pauze de cate 10-15 minute de mai multe ori in timpul zilei, la fel cum ai face si la birou. Asta te va ajuta sa iti incarci bateriile, dar iti va oferi si un scop pentru a termina mai repede o sarcina. 

Citeste orice cand ai timp pentru ca asa vei gasi idei noi si vei invata lucruri noi si utile.
Nu te opri cand ai ceva mai greu de facut chiar daca nu te controleaza nimeni. Este usor sa te intinzi pe canapea sau sa te duci inapoi in pat cand ai o zi proasta…

Fara un program bine pus la punct, s-ar putea sa muncesti mai mult ca inainte, pe bani mai putini.

Sa lucrezi de acasa poate fi o mare pacoste psihica, dupa un timp, daca nu tii cont de cele de mai sus.

Iata cateva dintre activitatile pe care le poti desfasura daca alegi sa-ti muti biroul in propriul apartament:
-  Contabilitate primara
- Croitorie
-  Design grafic sau web design
-   Fotograf liber profesionist
- Scriitor sau jurnalist freelance ...

4 comentarii:

  1. eu lucrez de acasa pentru o firma . La inceput era mai greu pana m-am obisnuit cu idee ca lucrez acasa , si pot sa fac ce vreau intre timp , dar mi-am dat seama defapt ca orice ar fi trebuie sa imi fac treaba . In ziua de azi am un program de la ora 8 pana la 16 , plus sau minus o ora , si cu mici pauze .

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ar interesa si pe mine sa lucrez de acasa.
    Din pacate n/am gasit.
    Ma poti ajuta cu o idee?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Cateva dintre activitatile pe care le poti desfasura le-am amintit la finalul acestei postari: contabilitate primara, croitorie, design grafic sau web design, fotograf liber profesionist, scriitor sau gazetar freelance ... Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am lucrat un pic si eu de acasa dar e greu daca nu sti sa de iti faci un program si sa te ti de el mare ambitie trebuie sa ai.

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...