miercuri

Asociaza-te cu persoane pozitive!



Cu totii observam cum cei din jur ne binedispun sau ne intristeaza. Unele persoane ne incarca negativ, iar altele ne fac sa uitam de probleme.
Astazi am terminat de citit cartea lui Jeff Keller, "Atitudinea este totul". O  carte pe care v-o recomand cu tot dragul.

Unul dintre capitole se numeste "Asociaza-te cu persoane pozitive!". Mi-a placut tare mult ceea ce scrie in acest capitol si pentru ca sunt intru totul de acord cu autorul va redau mai jos cateva pasaje care cu siguranta va vor ajuta sa va schimbati atitudinea.

O oglinda reflecta imaginea unui om, insa genul de prieteni pe care si-i alege reflecta cum este el cu adevarat.- Biblia, Pilde

"Uneori ne obisnuim sa petrecem timpul cu anumiti oameni si nu ne gandim atunci la consecinte. Ai auzit vreodata expresia: "spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti?" Aceasta zicala este foarte inteleapta. Te-ai gandit vreodata la felul in care acest principiu ti-a influentat si modelat viata?

Devenim parte a ceea ce ne inconjoara

In literatura de astazi, se folosesc expresiile "persoane toxice" si "persoane benefice". Asa cum este de asteptat, persoanele toxice sunt cele care se gandesc intotdeauna la aspectele negative. Dictionarele definesc cuvantul "toxic" ca fiind "otravitor"; personale toxice isi varsa continuu otrava verbala. In constrast, definitia din dictionar a cuvantului "benefic" este "a ajuta la cresterea a...". Persoanele benefice sunt pozitive si te sprijina. Iti schimba in bine starea de spirit si sunt o companie foarte placuta.
Oamenii toxici vor incerca mereu sa te coboare la nivelul lor. Te impovareaza cu toate lucrurile pe care nu le poti face si cu toate lucrurile imposibile. Te plictisesc cu remarci negative despre economia in declin, despre problemele din viata lor, despre problemele cu care te vei confrunta in curand si despre perspectivele sumbre ale viitorului. Daca esti norocos, este posibil sa iti vorbeasca si despre durerile si afectiunile lor.
Dupa ce le asculti pe aceste persoane toxice, te simti epuizat si fara energie.

Un lucru este sigur: daca iti vei petrece timpul cu persoane toxice, mesajele lor negative te vor pune la pamant.

Oamenii pozitivi sunt, intr-adevar, uimitori. Arata de parca ar avea o energie pozitiva ce lumineaza incaperea. Cand esti langa ei, iti insusesti aceasta atitudine, te simti mai puternic si iti urmaresti propriile scopuri cu mai multa tenacitate.

Prietenii iti vor extinde viziunea...sau iti vor omori visurile- Anonim

Atunci cand auzi ceva tot timpul pastrezi acel lucru permanent in minte. Mintea tinde sa se gandeasca la ceea ce i se repeta neincetat. Din pacate, mintea nu face deosebirea intre mesajele care ne sunt utile si cele care ne dauneaza. Daca vom auzi un lucru suficient de des, vom avea tendinta de a-l crede...si de a actiona in conformitate cu el.
Daca ne vom umple mintea cu mesaje pozitive, vom deveni persoane pozitive si ne vom indrepta cu mai mult curaj catre indeplinirea scopurilor noastre. Cu cat primim mai multe mesaje pozitive, cu atat mai bine. Dar de unde le putem obtine? O metoda este aceea de a citi carti de dezvoltare personala.

Fiintele umane sunt precum buretii: noi "absorbim" tot ce ne spun persoanele din jurul nostru.

Oare lucrurile din jur te ajuta sa ai succes- sau te trag inapoi?- W. Clement Stone

Este extrem de important sa iti evaluezi din cand in cand relatiile de prietenie, chiar si pe cele mai vechi. Crede-ma, acest aspect nu este unul minor. Cei care iti ocupa timpul au un impact important asupra celei mai pretioase averi- MINTEA TA!

In cele mai multe cazuri, faptul ca iti petreci timpul cu prieteni negativisti nu ii ajuta si nu te ajuta nici pe tine! Fiecare are de pierdut, pentru ca majoritatea persoanelor  negativiste nu vor sa se schimbe. Ei vor doar ca cineva sa le asculte lamentarile.

Prietenii buni sunt un izvor de sanatate.- Dr. Irwin Sarason

Pe masura ce te vei asocia cu persoane benefice, te vei simti mai bine cu tine insuti si iti vei recapata energia necesara pentru a-ti atinge scopurile. Vei deveni o persoana cu o atitudine mai optimista- genul de persoana impreuna cu care toata lumea isi doreste sa fie.
Inconjoara-te de persoane pozitive, benefice- ele te vor ajuta sa urci pe scara succesului."






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...