luni

Relații lejere






Discutând cu o prietenă zilele trecute pe tema relațiilor, am ajuns amândouă la concluzia că în ziua de azi “relațiile lejere” sunt la mare căutare.

Experţii cred că popularitatea tot mai mare a aşa-numiţilor "prieteni cu beneficii" provine din faptul că femeile devin tot mai "relaxate" în ceea ce priveşte relaţiile.
“Popularitatea prietenilor cu beneficii este în creştere. Poate că oamenii n-ar trebui să mai considere că o femeile vor să se aşeze imediat la casa lor şi să aibă o relaţie serioasă."

Fără prea multe declarații, fără pretenții, fără promisiuni…

 "Friends with benefits", "pals with privileges" sau "nonmonogamy" numesc americanii acest nou trend, cel al relațiilor "lejere". 
Cei doi se poartă ca niște buni amici, iar sexul este bonus.

Îmi aduc aminte de episodul din Seinfeld, intitulat sugestiv "Înțelegerea", în care Jerry și Elaine au încercat o altfel de relație. Au inventat reguli pentru a proteja prietenia pe care o aveau.
Pentru Jerry, prima și cea mai importantă regulă a fost referitoare la telefonul de a doua zi. Complet interzis! A doua regulă: rămasul peste noapte este opțional. Pare o regulă ideală pentru bărbați! :) Teoria sună bine, însă cu practica este mereu dificil.


Sentimentele superficiale și viețile diferite, cheia marilor succese?
Pentru unii da, pentru alții ba!

Irina și Mihai s-au cunoscut în urmă cu câțiva ani. Au fost într-o relație câteva luni de zile, până când ea a ajuns la concluzia că nu este el cel care o va face fericită până la adânci bătrâneți, așa cum ea  își dorea. Fiecare dintre ei a continuat să-și caute fericirea. Amândoi au eșuat și au decis să se întâlnească iarăși dar fără a se implica într-o adevărată relație, fiind convinși că o dată ce lucrurile nu au mers bine, nu vor merge nici pe viitor. S-au complăcut într-o relație de "prietenie cu beneficii". Irina avea senzația de multe ori că Mihai profita cam mult de pe urma acestei prietenii. Îi cerea sfaturi, îi arăta pozele cu noile lui cuceriri…o considera o prietenă, o prietenă fără sentimente față de el, însă adevărul era cu totul altul… Ea suferea de fiecare dată, nu din gelozie ci din orgoliu, el era cel care reușea să-și facă noi iubite, în timp ce pe ea norocul dragostei parcă o părăsise. După fiecare întâlnire “altfel” își propunea să pună punct, însă nu reușea. Se gândea la sănătatea ei ( da, poate suna ciudat însă ăsta era adevărul) și la faptul că decât deloc, bine și așa! Fizic îi prindea bine acest tip de relație, psihic, pur și simplu obosise. Avea nevoie de o pauză!
Mihai între timp s-a căsătorit,iar Irina este tot în căutare. Și astăzi ei continuă să se vadă, numai că din postura de „prietenă cu beneficii” ea a devenit... amantă. Partea bună este că, trecerea timpului a învățat-o să fie mai detașată și să-și vadă doar interesul, fără a-și pune întrebări și speranțe.


O perioadă poate fi minunat și poți crede că ai luat cea mai bună decizie. Nu trece mult timp însă şi începi să îţi cam schimbi părerea…
Ce e de făcut? Fie îi mărturiseşti care sunt sentimentele tale şi hotărâţi de comun acord cum va evolua relaţia în viitor (cine ştie poate şi el simte acelaşi lucru?), fie fugi şi nu te mai întorci (niciodată).
Oricare dintre cele două variante o vei alege nu uita că o astfel de relație este exact ca în box: întotdeauna la final unul va fi câştigător iar altul învins. 

Concluzii:

  1. Dacă te încearcă fie și cea mai mică umbră de vinovăție, atunci legăturile exclusiv sexuale nu sunt de tine. Cei care au relații strict sexuale se exploatează unul pe celălalt, ceea ce e în regulă atâta timp cât asta doresc. Ține minte însă că există o mare diferență între a face sex și a face dragoste. El n-o să-ți aducă flori sau ciocolată, iar tu n-o să-i dai telefon să-i zici noapte bună. Cel puțin teoretic!
  1. Dacă începi să-ți pui întrebări, dacă ai vrea mai mult decât o simplă partidă de sex de la partener, atunci poate ai nevoie de relații care implică mai mult de atât. Poate pur și simplu nu este ceea ce cauți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...