miercuri, 23 februarie 2011

Transformarea lui Fat Frumos
O vorba veche spune ca femeile se schimba dupa casatorie, ca nu se mai ingrijesc ca la inceput, cu alte cuvinte "se culca pe o ureche". Intr-adevar omul se schimba intr-o relatie intrucat are un rol diferit. La inceput vrea sa cucereasca, dupa ce a cucerit interesul scade. Insa aceasta stare de cucerire trebuie mentinuta, altfel relatia, casnicia se duce de rapa. Nici un barbat nu vrea sa aiba langa el o simpla gospodina ce duhneste a mancare. Nu vrea sa aiba langa el o femeie neingrijita. Nu vrea sa aiba langa el o femeie care nu are o viata sociala. Numai ca, femeia moderna nu se mai complace in situatia de "femeie maritata" si atat. Ea are grija de propria persoana fie ca se afla sau nu intr-o relatie. Femeia moderna da importanta tuturor lucrurilor din viata ei. Merge la coafor, se ingrijeste, gateste, iese cu prietenele, citeste, are o viata sociala ...
Am intalnit barbati care s-au comportat precum femeile despre care aminteam in prima mea fraza...
Ce se intampla cu barbatul care are un comportament de delasare totala cand se afla intr-o relatie? Ce ne facem cand observam ca cel pe care l-am crezut Fat Frumos se transforma in Barbatul cel delasator? Ce placere mai poate avea femeia al carei barbat pe zi ce trece devine din ce in ce mai delasator cu propria lui persoana? Ce placere mai poate avea femeia respectiva de a iesi in "lume" cu barbatul pe care candva il credea cel mai frumos si cel mai intelegent? Oare de ce nu constientizeaza el toate aceste lucruri? Sau poate ca de fapt nu sunt schimbari , poate ca asta e naturaletea lui. Asa a fost dintotdeauna, insa pana sa cucereasca a jucat un rol, rolul de Fat Frumos. Imi pare rau sa constat ca inca exista astfel de barbati si imi pare rau  sa constat ca exista femei care se complac in astfel de relatii.
In cazul fericit, femeia renunta. Ea isi da seama ca acest tip de barbat nu reprezinta ceea ce ea isi doreste. Si atunci ce face barbatul "nostru" ? Ei bine, el promite schimbari! Schimbari pe care nu este in stare sa le faca decat sub presiunea despartirii.... Schimbari care, in cel mai fericit caz,  vor avea loc pana cand el iarasi isi va capata rolul de cuceritor, iar ea iar va crede in Fat Frumos! Ne lasam influentati de fiecare om cu care intram in contact, insa de schimbat nu ne poate schimba nimeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu