vineri

Pentru sănătatea noastră emoțională









În această perioadă suntem îndemnați să facem ceva ce nu ne vine în mod natural să facem: să stăm departe unii de ceilalți. Ni se solicită să suprimăm impulsul profund uman și anume conexiunea și să nu ne reunim în grupuri. Distanțarea socială ne testează capacitatea umană de cooperare, însă astăzi, tehnologia ne ajută să rămânem în contact, chiar dacă acest mod de comunicare nu înlocuiește în totalitate interacțiunea față în față. Anxietatea pe care o trăim în aceste momente ne învață toleranța incertitudinii și acceptarea faptului că anxietatea este o parte integrantă a experienței umane. Cercetările arată că oamenii tind să supraestimeze cât de rău vor fi afectați de evenimente negative și subestimează cât de bine pot face față și se pot  adapta la situații dificile. Unii dintre noi ne confruntăm cu frustrarea și plictiseala pentru că nu putem participa la activitățile obișnuite de zi cu zi. Panica i-a făcut pe mulți dintre noi să cumpere cantități inadecvate de consumabile și alimente. Ce putem face?
Pentru sănătatea noastră emoțională, atât de importantă, astăzi putem să ne bucurăm de tehnologie și să fim recunoscători pentru ea.
Chiar și în această perioadă, românii își păstrează simțul umorului, putem vedea asta pe rețelele de socializare. Umorul este un mecanism de apărare care funcționează. 
Tot online-ul ne oferă posibilitatea vizionării de filme și cititul de cărți.
Este util să ținem și o dietă de știri. Să ne limităm la 30 de minute în ceea ce privește știrile legate de virus.
Acest virus ne dă ocazia să facem lucruri pentru care până acum poate nu am avut timp: să facem, de exemplu, curățenia de primăvară, să desenăm, să colorăm, să creăm ceva hand made, Pinterest-ul ne oferă multe exemple.
Putem apela la poezie, muzică și rugăciune.

Toate acestea ne vor crește imunitatea psihică.

Așadar, #stămacasă, #rămânemconectați și sănătoși.


Instagram PaginaDePsihologie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...