duminică

Despre ÎNGERI




A asculta ingerii inseamna de fapt sa le rezervam un spatiu al linistii, iar apoi sa le permitem sa ne elibereze fiinta de tensiuni si preocupari care ne tin ancorati in realitatea trepidanta. Revenim astfel la noi insine cu sentimentul ca apartinem intregului Univers.
Biblia nu ne ofera decat numele a trei ingeri: in ordinea aparitiei, ea il citeaza pe Rafail (Rafael) , in Cartea lui Tobias, apoi pe Gavriil (Gabriel), in Cartea lui Daniel, si in final pe Mihail , in Cartea lui Daniel, dar si in Capitolul lui Iuda si in Apocalipsa. Foarte devreme, traditia crestina i-a desemnat pe acesti ingeri ca fiind trei arhangheli, un termen care s-ar traduce astazi prin "conducatori ai ingerilor".

Care sunt modalitatile de a-i chema pe ingeri in ajutor ?
Exista mai multe feluri de a-i chema pe ingeri in ajutor. Cuvintele pe care le folositi sunt mai putin importante, pentru ca ingerii raspund la "rugaciunea inimii voastre", care este alcatuita din sentimente, dorinte, si probleme adevarate. Ingerii au nevoie sa-i chemati in ajutor pur si simplu datorita liberului vostru arbitru. Prin urmare, nu e important cum cereti, ci doar ceea ce cereti.
             Sa spuneti
Formulati-va cererea cu voce tare, fie direct catre ingeri, fie catre Dumnezeu ( rezultatele sunt aceleasi, fiindca Dumnezeu si ingerii actioneaza impreuna )
          Sa ganditi
Chemati ingerii in ajutor in gand. Ingerii va aud gandurile cu iubire neconditinata.
          Sa scrieti
Transmiteti ingerilor ce aveti in suflet, printr-o scrisoare.
          Sa vizualizati
Pastrati in minte o imagine a ingerilor care va inconjoara pe voi si pe cei pe care ii iubiti.
          Sa afirmati
Exprimati-va recunostinta, multumind ingerilor pentru ajutor.

Eu am decoperit “terapia cu ingeri” prin intermediul autoarei Doreen Virtue. Ma bucur ca Dumnezeu mi-a scos in cale aceste carti si spun cu mana pe inima ca, intr-adevar, nimic nu este intamplator!  Constientizarea faptului ca ingerii sunt alaturi de mine si comunicarea cu ei m-au facut sa ma regasesc.
“Terapia cu ingeri”  pentru mine este o infuzie de speranta si incredere...

Cei mai cunoscuti ingeri:

Sursa foto: icoanepelemn.ro
-          Arhanghelul Mihail
Mihail ii inspira pe cei care trudesc in singuratate si intotdeauna este gata sa intinda o mana de ajutor celui aflat in necaz sau suferinta. Il putem ruga pe Arhanghelul Mihail sa ne ajute sa ne controlam si sa ne depasim tendintele negative care exista in fiinta noastra. De cate ori ne simtim depasiti de evenimente sau situatiile vietii par sa se deruleze implacabil , el ne poate ajuta sa avem o viziune mai elevata, spirituala, inteleapta asupra vietii noastre. Misiunea lui este sa ne ghideze si sa ne protejeze impotriva nedreptatii si sa ne ajute sa ne deschidem catre ceea ce este etern si nepieritor. Il putem ruga sa ne ajute in orice situatie in care ne simtim coplesiti sau singuri si avem nevoie de ajutor.
“Arhanghele Mihail, te chem in ajutor acum! Te rog sa tai legaturile bazate pe teama, prin care mi se fura energia si vitalitatea.Arhanghele Mihail, te chem in ajutor pentru a ma curata de efectele negative ale fricii.  Iti multumesc!


Sursa foto: icoanepelemn.ro
- Arhanghelul Gavriil (Gabriel)
El ne poate ajuta sa spunem adevarul in mod deschis si sincer, sa ne respectam pe noi insine, sa ne lasam ghidati de intuitie si de vocea noastra interioara. Darul cel mai important pe care ni-l ofera Gabriel este acela de a ne ajuta sa devenim mai puternici si de a ne face mai constienti de faptul ca fiecare dintre noi avem propria noastra contributie in trezirea umanitatii la spiritualitate, prin simplul fapt de a ne manifesta noi insine asa cum suntem cu adevarat. El ne ajuta sa descoperim care este calea cea mai potrivita de urmat pentru noi. 
“Arhanghele Gavriil  ajuta-ma sa ma perfectionez, sa am incredere in talentele mele. Ajuta-ma la renasterea oricarui aspectal vietii pe care il simt blocat. Apara-ma! Iti multumesc!


Sursa foto: dervent.ro
-          Arhanghelul Rafail (Raphael)
El ne asista in efortul nostru de a ne vindeca atat corpul cat si mintea si inima. El ne ajuta sa atingem starea de sanatate si implinire. El ofera ajutor tuturor celor care sufera si au nevoie de vindecare si atunci cand este permis le alina durerile.  Atunci cand ne deschidem inimile catre vindecarea spirituala, Rafael este cel care ne ghideaza catre terapeuti, vindecatori sau personae care ne pot indruma si ajuta. Cu cat devenim mai constienti de responsabilitatea care ne revine in procesul de autovindecare , el ne ajuta sa intram in contact cu sufletul nostru, care in mod tainic stie ce este mai bun pentru ca noi sa ne restabilim starea de sanatate si vitalitate.
Rafael ne poate ajuta sa intelegem lectiile tainice pe care le avem de invatat din fiecare boala cu care ne confruntam si ne ajuta sa ne autocunoastem si sa invatam din suferintele cu care ne confruntam. Atunci cand optam pentru un mod sanatos de viata acest inger este alaturi de noi.
Este singurul arhanghel , in afara de Mihail si Gabriel recunoscut si acceptat atat de biserica ortodoxa cat si de cea catolica, numele lui gasindu-se in “Cartea lui Tobit”. In textul romanesc numele lui apare sub forma ortodoxa Rafail  si este prezentat ca un mare inger, care are puterea de a vindeca si a lega demonii bolii.

“Prin numele lui Dumnezeu Preasfant, te chem arhanghele Raphael , pentru a ma ajuta in acest ceas in care am nevoie de  protectie, vindecare si iubire. Aici si acum. Iti multumesc!”
“Doamne Dumnezeule, stiu ca Tu m-ai creat in perfectiune dupa chipul si asemanarea Ta. Va rog pe Tine, pe Duhul Sfant si pe arhanghelul Raphael , sa ma ajutati sa cunosc si sa traiesc aceasta stare de sanatate in trupul meu material.  Doresc sa elimin orice ganduri si comportamente care au creat boala si durerea. Amin!”



* In luna noiembrie, in ziua a opta, in calendarul ortodox este pomenirea Soborului mai-marilor Arhangheli Mihail si Gavriil (si Rafail), si al tuturor cerestilor puteri celor fara de trup.


Daca doriti sa aprofundati acest subiect va recomand, cu drag, doua dintre cartile autoarei Doreen Virtue:




Doreen Virtue

A scris peste 30 de cărţi, publicate în milioane de exemplare în toată lumea, iar cea mai bună carte a sa, Vindecarea cu Îngeri, este editată din Mai 2007 de Editura ADEVĂR DIVIN.
Doreen Virtue este o clarvăzătoare cu calităţi deosebite, deţinătoare a diplomelor de Ph.D., M.A. şi B.A. în psihologia de consiliere. Fost director al unui program de recuperare pentru adolescenţii dependenţi de droguri şi alcool, Doreen lucrează acum cu Terapia prin Îngeri, în activităţile de scriitor şi profesor. Doreen este autoarea cărţii Copiii Indigo: Cum să-i hrănim şi să-i îngrijim , iar printre celelalte titluri ale numeroaselor ei cărţi se numără Mesaje de la Îngerii Tăi (volum şi cărţi cu oracole), Vindecarea cu Îngeri (volum şi cărţi cu oracole), Terapia cu Îngeri şi Calea purtătorului de lumină. A scris peste 30 de cărţi, publicate în milioane de exemplare în toată lumea, iar cea mai bună carte a sa, Vindecarea cu Îngeri, este editata din Mai 2007 de Editura ADEVĂR DIVIN.
Din 1989 ţine în întreaga lume prelegeri, seminarii despre spiritualitate şi sănătate mentală şi conferinţe. Pentru informaţii despre seminariile şi produsele lui Doreen, sunteţi rugaţi să vizitaţi: www.AngelTherapy.com.
Fiică a unui vindecator Christian Science, Prof. Dr. Doreen Virtue este a patra generaţie de metafizicieni, iar în practica ei de consiliere, ca şi în scrierile sale, îmbină fenomenele parapsihologice, vindecarea angelică, psihologia şi principiile spirituale ale Cursului în Miracole (A Course in Miracles). Peste cei douăzeci de ani de experienţă clinică includ şi faptul că a fondat şi a condus un spital psihiatric pentru femei, a condus un program psihiatric pentru adolescenţi şi a practicat psihoterapia într-un cabinet particular.
În plus, Prof. Dr. Doreen Virtue este membră a Institutului American de Hipnoterapie, unde predă dezvoltarea calităţilor parapsihologice şi de medium.







3 comentarii:

  1. Intr-adevar daca te rogi cu inima deschisa ingerii te ajuta, totul e sa le ceri ajutorul.
    Am citit si eu o carte de Doreen Virtue si v-o recomand cu caldura se intituleaza "Medicina cu Ingeri" si vreau sa citesc si cartile recomandate de Simona pentru ca odata ce incepi sa crezi cu toata inima in existenta ingerilor si sa le ceri ajutorul vei incepe sa simti prezenta lor in multe feluri incepand de la protectia lor pe care ti-o ofera in situatiile limita, periculoase pentru viata, in care esti pus, pana la intuitia de a face anumite lucruri de a lua anumite decizii.
    Trebuie sa le cerem ajutorul ingerilor cand avem nevoie pentru ca ei ne ajuta cu cea mai mare dragoste, dar mai ales trebuie sa le multumim pentru tot ajutorul pe care il primim de la ei si sa ne cerem iertare pentru tot ce am gresit fata de ei.
    Frumos articol!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol scris cu multa dragoste !.

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...