joi

Lista cu dorințe





Cu totii ne dorim un nou inceput fara “poveri”…Trei sferturi din obiectivele pentru noul an esueaza inca de la prima incercare. Psihologii sunt de parere ca acest lucru se intampla din cauza angajamentelor nerealiste, a lipsei de vointa sau a lipsei de incredere in posibilitatea schimbarii.
"Putem sa ne atingem unul sau doua teluri importante pe an. Nu putem schimba o multime de lucruri, mai ales obiceiuri proaste, cat ai pocni din degete. Cu cat mai multe obiective simultane avem cu atat mai greu va fi sa ne tinem de cuvant si sa le atingem", spune Roy Baumeister, psiholog la Universitatea de Stat Florida, SUA.
“Inceputul noului an aduce adesea noi energii concentrate asupra dezvoltarii propriei persoane, asupra stabilirii telurilor, rezolutiilor”, spune Dr. Covey. “Eu cred ca nu sunt importante decat in masura in care aceste rezolutii provin dintr-o dorinta mai profunda. Oamenii aleg rezolutii, nu se pot tine de cuvant si acest proces devine un obicei… fara sens. Daca oamenii nu se gandesc la ce e cu adevarat important pentru ei, ciclul acesta distructiv va continua. Iata de ce sugerez ca fiecare sa se gandeasca bine la ceea ce isi doreste si de ce.”
„Orice obiectiv poate fi atins daca se adopta politica pasilor marunti", sustine Richard Wiseman- profesor de psihologie, la Universitatea din Hertfordshire.

Care sunt cele mai populare obiective pentru noul an?

1. Sa fiu in forma. Sa mananc mai sanatos.
Acest angajament se afla in topul obiectivelor pentru anul viitor – probabil si ca urmare a meselor pline de preparate delicioase si a petrecerilor din luna decembrie.
2. Sa renunt  la orice obicei nesanatos.
Anul nou pare ocazia perfecta pentru acest pas, nu-i asa?
3. Sa ma bucur de viata.
Carpe diem. Suna cunoscut?
4. Sa nu am datorii si sa pun ceva bani deoparte.
Vesnica problema – niciodata nu avem suficienti bani.
5. Sa am slujba ideala potrivita personalitatii si cunostintelor mele, intr-un mediu favorabil, in conditii exceptionale si cu un salariu extraordinar.
Cine nu ar vrea asta – cu exceptia celor  norocosi care deja ocupa postul perfect pentru ei?
6. Sa merg intr-o vacanta de vis.
Sa te bucuri de soarele fierbinte pe o insula idilica, sa auzi valurile marii? Poate anul viitor…
7. Sa fiu o persoana mai buna – mai increzatoare, mai ingaduitoare, mai generoasa, sa imi apar mai bine drepturile, sa-i iert pe cei care ma nedreptatesc si sa ma iert pe mine insami.
Pe scurt, sa devii versiunea superioara a propriei persoane. Oare un an este suficient pentru o astfel de "upgradare"?
8. Sa gandesc pozitiv! Sa accept trecutul, sa ma bucur de prezent si sa nu-mi fie frica de viitor!
Sa te feresti de gandurile care iti creeaza probleme sau care iti produc o stare de durere sufleteasca.
9. Sa am mai multa grija de sanatatea mea.
Sa iti consideri corpul cel mai bun prieten.

Psihologii sustin utilitatea intocmirii acestui tip de liste.

Tu ce-ti doresti cu adevarat?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...