miercuri

Tine cont de emotiile tale!





Emotiile ne invata experienta suferintei si a bucuriei. Suferinta ne obliga sa ne oprim si ne deschide posibilitatea de a vedea altfel lucrurile. Cand suferim, intensitatea durerii ne determina sa dorim sa facem ceva pentru a-i pune capat. Aceasta disperare ne deschide adesea calea spre actiuni pe care inainte eram prea comozi sau prea neincrezatori ca sa le intreprindem. La fel, promisiunea bucuriei este catalizatorul multor reusite.
Frica, grijile, regretele, depresia, mania, auto-invinuirea, indiferenta - ele reprezinta emotiile negative ce ne pot afecta, pe termen lung, relatiile sau chiar intreaga viata...

Dr. Bradley  Nelson, autorul cartii “Codul emotiilor”, explica limpede si concis cum emotiile captive pot crea durere, functionare defectuoasa, iar mai devreme sau mai tarziu pot conduce la boala. In plus, ele pot avea un efect dramatic asupra modului tau de a gandi, asupra alegerilor pe care le faci si implicit asupra succesului tau viitor.
Dar poate cea mai imporatnat descoperire pe care a facut-o dr. Nelson este ca emotiile captive se pot aduna in jurul inimii creand un "Zid" care te impiedica sa daruiesti si sa primesti liber iubire.
Codul Emotiilor este o modalitate simpla, dar eficienta, de a scapa de acest bagaj inutil si nedorit. Eliminarea emotiilor captive conduce frecvent la disparitia problemelor fizice, a autosabotajului si a dificultatilor recurente din cadrul relatiilor.

Iata cateva fragmente care ne pot ajuta sa intelegem mai bine ce este cu emotiile, cum actioneza ele si cum putem sa le redirectionam.


Probabil ca ai auzit spunandu-se ca timpul vindeca toate ranile, dar acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Poate ca esti convins ca ai lasat in urma intreaga durere emotionala provocata de relatiile tale anterioare... Aceste rani nu pot fi vindecate exclusiv prin trecerea timpului. De multe ori, ele te fac sa actionezi altfel decat ti-ai dori in relatiile tale curente, mergand pana la autosabotare.

Ori de cate ori o emotie nerezolvata captiva este eliminata, organismul se elibereaza literalmente de o povara grea. Multi oameni simt efectiv aceasta usurare rezultata in urma eliberarii de o emotie nerezolvata captiva. Dar ceea ce este mai important, aceasta eliberare conduce la schimbari semnificative ale starii de spirit si ale comportamentului, inclusiv ale alegerilor facute de persoana in cauza si ale consecintelor acestora.

Universul sustine inclusiv convingerile noastre legate de noi insine. Daca suntem convinsi ca nu putem face ceva, el sustine aceasta convingere, iar noi nu reusim sa facem ceea ce ne-am propus.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa CREDETI ca puteti face acest lucru si sa ii fiti recunoscatori lui Dumnezeu ca va permite sa ACTIONATI astfel!

CONVINGEREA TA ca poti face ceva + RECUNOSTINTA fata de Dumnezeu pentru ca iti permite sa faci acest lucru= REZULTATELE pe care le obtii.

CREDINTA este esentiala in tot ceea ce facem, fiind intotdeauna primul pas necesar al oricarui demers.
Pe de alta parte, recunostinta reprezinta o parte importanta a ecuatiei, la fel ca si actiunea propriu-zisa. Cu alte cuvinte, noi trebuie sa ii fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru tot ceea ce facem, pentru ca ii datoram LUI tot ceea ce suntem si ce avem, inclusive toate oportunitatile care ne ies in cale.
Daca ne propunem sa realizam ceva, noi trebuie sa incepem prin a ne imagina cat de recunoscatori ne-am simti daca dorinta noastra ar fi deja indeplinita. Daca putem simti aceasta stare de recunostinta si daca ne asteptam ca dorinta noastra sa ne fie indeplinita, ea ne va fi indeplinita cu siguranta.

Simptomele sunt modalitatea corpului de a-ti spune ca ceva nu este in regula. Ele reprezinta semnale de avertisment care iti transmit mesajul ca trebuie sa schimbi ceva sau ca organismul tau are nevoie de ajutor.
Atunci cand nu tratam cauza esentiala a bolii de care suferim, aceasta va continua sa persiste pana cand corpul nostrum se va putea vindeca singur.
Magnetii au reprezentat una din modalitatile de vindecare folosite din cele mai vechi timpuri pe Pamant si fac parte integranta din “Codul Emotiilor”.

“ Omul controlat de emotiile sale negative  poate avea cele mai bune intentii si poate rosti numai adevarul, dar nu va descoperi niciodata Marele Adevar” – Gandhi.

In martie 2005, revista Time a publicat povestea unor medici de la Universitatea Columbia care au descoperit accidental o modalitate surprinzatoare de a vindeca DEPRESIA: prin folosirea energiei magnetice.

INTENTIA reprezinta o forma foarte puternica de energie mentala. De aceea, emotiile nerezolvate captive pot fi eliminate prin simpla putere a intentiei personale. Cea mai importanta parte a ecuatiei vindecarii emotiilor nerezolvate captive este cea care implica intentiile.

“Personal, ma folosesc de magneti deoarece cred ca acestia amplifica puterea intentiilor noastre de a ne vindeca”, sustine dr. Bradley Nelson.

ACUPUNCTURA se bazeaza pe existenta campului energetic uman si a fost practicata de mii de ani.
Punctele de acupunctura sunt locatii specifice situate de-a lungul cailor cunoscute sub numele de meridiane. Meridianele sunt mici rauri de energie care curg chiar sub piele. Ele urmeaza trasee foarte precise si nu variaza de la om la om.

Atunci cand vine vorba de sanatate, informatiile pe care ni le poate dezvalui corpul sunt infinit mai semnificative decat cele pe care le cunoaste mintea noastra constienta.
Corpul nostru ne poate spune cu precizie ce este bun si ce nu pentru noi.
Corpul nu poate fi pacalit. Mintea noastra subconstienta stie pe loc si dincolo de orice indoiala daca rostim adevarul sau mintim, ori daca actionam in mod correct prin gandurile noastre, prin afirmatiile pe care le rostim sau prin actiunile noastre, si toate aceste lucruri se reflecta in starea noastra de sanatate.

INIMA transmite constant informatii catre corp. Fiecare bataie a ei transmite mesaje de o importanta vital, care afecteaza starea de sanatate emotionala si fizica a organismului.
Ori de cate ori simti o stare de iubire pentru cineva, tu ii transmiti practice un semnal electromagnetic foarte puternic, emis de creierul din inima ta.
Experimentele stiintifice medicale au aratat in mod repetat ca orice sentiment de iubire si de apreciere orientat catre o alta persoana are efecte positive masurabile asupra corpului fizic. Aceleasi efecte apar si atunci cand receptam iubirea si aprecierea unei alte personae.
Inima are propria sa inteligenta specifica. Ea poate gandi, poate simti si isi poate aduce aminte.

Se spune ca mintea subconstienta nu face diferenta intre ceea ce noi consideram a fi “realitate” si “irealitate”.
Mintea subconstienta trateaza orice imagine din mintea noastra constienta ca pe o realitate, indiferent daca ele sunt reale sau imaginare.

Zidul din jurul inimii este alcatuit din emotii nerezolvate captive, dar mintea subconstienta nu le mai considera demult astfel.  Pretul pe care il platim pentru zidul din jurul inimii noastre este incalculabil. Nenumarati oameni duc vieti singuratice si deconectate numai din cauza zidurilor din jurul inimii lor. Ei nu cunosc bucuria gasirii iubirii in viata lor. 

Atitudinea noastra influenteaza decisiv noile experiente de viata pe care le atragem, noile oportunitati si noile lectii.
Experientele pozitive se amesteca intotdeauna cu cele negative. Depinde numai de noi asupra carora dorim sa ne focalizam, iar aceasta decizie reprezinta un factor decisiv in ecuatia fericirii noastre.


Ori de cate ori incercarile dificile ale vietii ti se par coplesitoare, aminteste-ti ca Dumnezeu are un plan pentru tine si ca esti iubit!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...