luni

Optimism nesfarsit





“Optimism” – acesta este un cuvant ce descrie o persoana care se concentreaza asupra pozitivului.  Optimismul este o stare de spirit. Totusi, a fi optimist nu inseamna a ignora complet problemele cu care te confrunti, ci inseamna a intelege ca anumite lucruri din viata sunt inevitabile, de multe ori temporare si intotdeauna rezolvabile! Problemele cu care te confrunti pot fi extrem de dificile, insa este important sa nu iti pierzi niciodata speranta si sa ramai pozitiv.
Pentru a fi plin de optimism este important sa te inconjori de prieteni ce te sustin si gandesc pozitiv. Daca iti petreci mult timp in companie unor persoane pesimiste, cu siguranta nu vei gasi motive sa zambesti…Optimismul se invata si, in compania oamenilor potriviti, este contagios!


“Optimismul nesfarsit inseamna sa stii ca tot ceea ce facem in fiecare clipa, inclusiv in cea de fata, este urmarea unei alegeri. Tot ceea ce ni s-a intamplat pana in acest moment este calatoria noastra, pe care a trebuit sa o intreprindem ca sa putem creste si invata, si ca sa iubim sa fim exact unde ne aflam in acest moment.
Cu totii am fost ghidati de fiinta noastra interioara- daca ne-am facut timp de ea sa o simtim si sa o ascultam cu atentie. Aceasta fiinta interioara ne-a calauzit catre toate coincidentele si greselile pe care le-am experimentat, pentru ca noi sa ne ducem la bun sfarsit sarcina pe care o aveam de indeplinit astfel incat sa ne continuam drumul si sa facem pasul urmator in cresterea noastra spirituala.
Ceea ce proiectam, facem sa se intample. Orice viata de succes presupune atat o apreciere corecta a realitatii cat si abilitatea de a visa dincolo de realitate.”  ( Lenny Ravich- directorul Institutului de Gestalt Terapie din Tel Aviv. El sustine in intreaga lume workshop-uri, seminarii si conferinte pe subiecte ca "Rasul este cea mai buna terapie", "Inteligenta umoristica pentru un management mai bun" sau "Umor si stima de sine pentru performante de varf”)

De fiecare data cand intampinam greutati cu cineva trebuie sa ne asumam responsabilitatea de a recunoaste dificultatea si sa ne intrebam : “ Ce am proiectat pe aceasta persoana ca sa primesc un raspuns atat de negativ?” Vei observa ca daca zambesti  mai des oamenilor primesti mai multe zambete in schimb.

Optimism nesfarsit inseamna sa stii ca totul va fi bine in cele din urma.

Cand optimismul da semne ca vrea sa plece din mintea mea eu ma “imbarbatez” cu refrenul unei melodii, care suna cam asa: “Totul va fi bine!/ Mainile in aer si striga cu mine!” J))








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...