miercuri

Urmareste-ti gandurile!






Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni par sa se afle intotdeauna la locul potrivit in momentul cel mai oportun, bucurandu-se de noroc, de sanatate, de un partener de viata ideal, de copii fericiti si de numeroase alte realizari pe care omul obisnuit nici nu si le poate imagina? Te-ai intrebat vreodata de ce sunt atat de „norocosi” si de bine conectati acesti oameni?
 Toti cei care se bucura de o viata plina de realizari si care isi indeplinesc visele si potentialul maxim sunt racordati (mai mult sau mai putin constient) la unul din principiile cele mai importante, cunoscute din cele mai vechi timpuri, ale vietii traite la apogeu: Legea Atractiei. Cartea Lectii de viata pentru mai buna intelegere si aplicare a Legii Atractiei iti explica tot ce trebuie sa stii pentru aplicarea Legii Atractiei in vederea crearii succesului tau personal.
Consilierele-antrenoare si expertele in domeniul Legii Atractiei Jeanna Gabellini si Eva Gregory, impreuna cu Jack Canfield, una din principalele vedete ale filmului Secretul, si-au propus in aceasta carte sa iti impartaseasca principalele principii si tehnici ale Legii Atractiei, a caror aplicare iti va schimba cu siguranta viata.
Plina de exercitii, de lectii, de povesti autentice de viata si de ingrediente cheie, cartea Lectii de viata pentru mai buna intelegere si aplicare a Legii Atractiei iti explica in detaliu mecanismele de functionare ale legii, printre care se numara: definirea vietii dorite, crearea spatiului necesar pentru atragerea prosperitatii, actiunea „ca si cum” dorintele ti-ar fi fost deja indeplinite, cultivarea increderii in intuitia ta, transformarea modului tau de a gandi, cultivarea „atitudinii de recunostinta” si transformarea imposibilului in posibil. Oamenii au folosit de mii de ani aceste principii pentru a-si indeplini dorintele, iar prin aplicarea lor, vei putea si tu sa iti creezi viata la care visezi.
“Lectii de viata pentru mai buna intelegere si aplicare a Legii Atractiei- 7 ingrediente esentiale pentru a-ti trai viata in prosperitate” de Mark Victor Hansen, Jack Canfield, Jeanna Gabellini, Eva Gregory este cartea pe care v-o recomand.



“Ce mai e nou in viata ta? Esti cumva unul din acei oameni super-pozitivi care ii fac pe oamenii obisnuiti sa ramana cu gura cascata? Stii la cine ma refer: la acei oameni care zambesc intotdeauna, dimineata, la pranz si seara, si care iubesc literalmente viata si tot ceea ce fac, privind numai aspectele pozitive ale tuturor experientelor prin care trec. Faci parte din randul acestor oameni pe care toti ceilalti ii invidiaza? Si pe buna dreptate, caci oamenii vesnic pozitivi traiesc intotdeauna experiente noi, au idei inovatoare si par sa treaca in permanenta de la o experienta la alta. De ce? Pentru ca in cazul lor, principiile atractiei opereaza intotdeauna la turatie maxima.
Daca nu faci parte  din acest club select, iti adresez o intrebare: care a fost ultima aventura pe care ai trait-o si care a aparut in mod miraculos in fata ta? Ce faceai cand a aparut ea? Ironia sortii face ca marea majoritate a oamenilor sa se roage pentru miracole exact atunci cand se simt cel mai rau, dupa care dau vina pe Univers ca nu le furnizeaza miracolele pe care si le doresc. Legea Atractiei functioneaza implacabil, creand un veritabil haos in viata celor care nu isi urmaresc gandurile si sentimentele.
Ai constatat in ultima vreme ca noile oportunitati din viata ta sunt rare si firave, necorespunzand deloc aspiratiilor tale? Poate ca daca ti-ai reconsidera viata de zi cu zi ai putea adopta o perspectiva noua, care ar schimba aceasta stare de lucruri, astfel incat abundenta sa devina norma cea de toate zilele in cazul tau.
Incepe prin a te intreba ce anume te impiedica sa duci o astfel de viata. Exista probabil numerosi factori care te impiedica sa te bucuri de prosperitate, dar cel mai important dintre ei este cel care te priveste in ochi atunci cand te uiti in oglinda. Principalul obstacol pe calea care duce catre implinirea telurilor tale este de cele mai multe ori propria teama. Retine insa: teama nu este decat un simplu cuvant atat timp cat nu ii acorzi puterea de a se transforma intr-o actiune.
Esti pregatit sa depasesti aceste obstacole? Sa faci un salt inainte si sa-ti creezi o noua realitate? Desi lucrurile nu se petrec in simultaneitate, tu iti poti crea pas cu pas o viata complet noua, focalizandu-te pe rand asupra lucrurilor pe care ti le doresti.”

EXERCITIU

Fa o lista cu 5 lucruri pe care doresti sa le schimbi in viata ta, sa le creezi sau sa le experiementezi. Dupa ce ai terminat, descrie intr-un paragraf cum ar fi viata ta daca cele 5 lucruri ar fi devenit deja realitate (ca si cum le-ai fi creat deja). In continuare, alege-l pe cel care te entuziasmeaza cel mai tare. Propune-ti ca in luna care urmeaza sa te focalizezi in exclusivitate asupra lui.
Gandeste-te cum iti poti realiza obiectivul. Acesta este primul pas catre crearea vietii pe care ti-o doresti. De aceea, fii cat mai detaliat atunci cand iti creezi planul de actiune. Nu te limita sa afirmi ca doresti sa slabesti 5 kilograme (de exemplu). Stabileste pasii concreti necesari pentru a-ti indeplini obectivul. De pilda, cum intentionezi sa procedezi: sa tii regim, sa iti corectezi dieta alimentara sau sa faci mai multe exercitii fizice? Daca intentionezi  sa faci mai multe exercitii, iti propui sa te duci la o sala sau sa le faci de acasa, folosind echipamentele pe care le ai si un DVD care ilustreaza diferite exercitii? Acest gen de detalii te va ajuta sa te focalizezi mai bine asupra obiectivului pe care iti propui sa il indeplinesti. Cu cat vei preciza mai multe amanunte, cu atat mai putin loc vei lasa pentru ambiguitate.



Fa astazi un pas mic care te va conduce catre un salt gigantic si catre viata pe care ti-o doresti cu adevarat, modelata chiar de tine.

Schimba-ti in mod deliberat gandurile astfel incat sa nu mai reflecte ceea ce nu iti doresti, ci ceea ce iti doresti.

Renunta in mod deliberat la jocul stupid al autocriticii si al comparatiilor cu alte persoane.

Focalizeaza-te asupra lucrurilor pozitive din viata ta, modifica scenariile pe care le derulezi in minte, schimba-ti prietenii daca este cazul si fii pregatit sa introduci in viata ta orice schimbari necesare pentru a-ti schimba atitudinea cu 180 de grade.

Lucrurile din viata ta nu se „intampla" pur si simplu. Tu nu poti capata puterea de a-ti controla propria viata decat daca iti vei asuma responsabilitatea pentru evenimentele din ea, folosind fiecare experienta ca instrument de invatare.




Un comentariu:

  1. Eu nu cred in oameni care zambesc intotdeauna, dimineata, la pranz si seara, si care iubesc literalmente viata. Aceia care sunt asa ascund, de cele mai multe ori, depresii. Noi, oamenii, avem perioade in viata noastra. In plus, suntem diferiti, iar unii sunt mai predispusi catre drame emotionale fata de altii :D
    Insa sunt de acord cu teama care ne tine pe loc. Eu cu frica aceasta ma lupt dintotdeauna si am ratat multe lucruri din cauza ei. Ar fi ideal sa o anihilam si sa ne atragem doar lucruri pozitive din partea Universului :)

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...