luni, 9 septembrie 2013

Dă formă visului tău!


Zilele trecute m-am întâlnit la lift cu o vecină. Era foarte încântată că nepoata dumneaei se va casători luna viitoare. Mi-a spus cu mândrie : "Oana face nuntă luna viitoare. Mi-a spus: mamaie, ți-am zis că la 30 de ani mă mărit!". Am felicitat-o și i-am transmis urarea mea de bine. Acest lucru m-a făcut să realizez că niciodată nu mi-am propus așa ceva. Nu mi-am propus ca la o anumită vârsta să mă mărit. Dar oare ce mi-am propus eu să fac până la 30 de ani?

Mi-a plăcut întotdeauna să scriu. Scriam ca mulți alții într-un jurnal. La școală eram felicitată pentru compunerile mele :) Apoi am început să scriu pentru revista Salut. Au urmat colaborări  cu Jurnalul Național, Curierul Național Magazin și o revistă online pentru femei.

Așa am ajuns să-mi doresc ca la 30 de ani să includ câteva dintre scrierile mele într-o carte. Și le-am inclus. Așa a apărut "Jurnal...la feminin".
"Am ajuns și eu la această vârstă. 30 de ani! După ce mi-am făcut și eu o listă cu ce am realizat și ce nu până acum, mi-a venit în minte un citat al lui Nicolae Iorga care spunea: "scrie ca să nu pierzi florile gândului tău, pe care altfel le ia vântul. " Mi-a plăcut întotdeauna să scriu. Am stat de multe ori eu cu mine așternându-mi gândurile pe hârtie. Acum, la 30 de ani am considerat că, a sosit momentul ca scrierile mele să fie incluse într-un jurnal...un jurnal de suflet. "....


JURNAL…LA FEMININ

Apariție: 2009
Număr de pagini : 192
Format : 11 x 16
ISBN : 973-99247-3-5
Limba: română
Editura: Cosal

O carte dedicată femeilor care încă sunt în căutarea sufletului pereche, celor care deja l-au întâlnit, dar doresc să afle misterele relaţiei dintre Ea şi El şi bărbaţilor care îşi doresc să cunoască mai bine sufletul  femeii.
“Jurnal….la feminin” răspunde întrebărilor pe care orice femeie şi le adresează la un moment dat  al vieţii sale. De ce nu vrea să se însoare? Unde sunt bărbaţii? Unde îl întâlnesc pe El? De ce ea şi nu eu? Cum să-l fac să mă iubească?
Despre femeia ideală, femeia singură, dar şi despre amante. Despre gelozie, iubire, suflet pereche şi relaţii. Un Jurnal în ale cărui pagini, cu siguranţă, te vei recunoaşte!DIN LACRIMA UNUI VIS ( FROM TEAR OF A DREAM)
                                                                                                     
Apariție: 2011
Număr de pagini : 44
Format : 148 × 210
ISBN: 978-606-8284-07-1
Limba: română- engleză ( poezii)
Editura: EstFalia


"Pot spune că pentru mine scrisul este într-adevar o soluție terapeutică. Rândurile din această carte sunt martorul traseului pe care sufletul meu l-a străbătut iubind. De multe ori iubim fără să fim iubiți sau ne îndrăgostim de persoane nepotrivite. Iubirile imposibile sunt, probabil, cele mai devastatoare, dar și cele mai frumoase. Am scris despre ceea ce am simțit, ce am crezut, ce m-a apasat, ca și când i-am povestit unui bun prieten.
“Din lacrima unui vis” înseamnă iubire, răbdare și așteptare. Am simțit că acele cuvinte voiau să fie libere și că sufletul meu nu se putea elibera decât împărtășindu-și astfel trăirile".
"Poezia este deschiderea și închiderea unei uși, lăsându-i pe cei care privesc prin deschizătura sa  să ghicească ce s-a văzut în frântura aceea de clipă." - Carl Sandburg
"Dacă m-ați întreba ce mi-aș dori cel mai mult să fiu, v-aș răspunde că mi-aș dori să fiu exact ceea ce sunt... femeie. Și atunci, poate veți întreba de ce? Simplu... toate comorile ascunse și nevăzute ale acestui Univers nu le găsești decât într-un suflet de femeie..." - Oana Ciulei


10 POVEȘTI DESPRE PRIETENIE ( 10 STORIES ABOUT FRIENDSHIP)
                                                                                                    

Apariție: 2013
Nr pagini: 60
Format : 148 × 210
ISBN: 978-606-93293-9-9
Limba: română- engleză
Editura: Din condei


Citește împreună cu copilul tău “10 povești despre prietenie”. Fiecare poveste este însoțită de sfaturi si informații utile atât ție cât și copilului tău. Ilustrațiile realizate de Antonia Nweke, în vârstă de 5 ani, vă vor însoți în lumea minunată a copilăriei.
Aflați împreună despre povestea de iubire a lui Flu-flu, un fluturaș gingaș, cu aripioare poleite în culori vii și a frumoasei lui partenere, Isabela!
Prin intermediul Sașei, o cățelușă jucăușă,  descoperiți ce anume preferă cățeii să facă si care sunt jocurile pe care le puteți juca împreună.
Povestea celor trei îndemnuri încurajatoare: Ești BUN(Ă)! - Ești INTELIGENT(Ă)! - Ești IMPORTANT(Ă)!,  vă este împărtășită  de Lili, țestoasa înțeleaptă.
Un copil odihnit va fi un copil sănătos, vesel, energic și care nu va plânge fără motiv.
Lumea magică a poneilor vă va ajuta să aflați ce ar trebui făcut ca somnul copilului vostru să fie sănătos și liniștit!

Această cărticică a apărut dintr-o joacă. Antonia, fina mea, în vârstă de 5 ani este cea care m-a inspirat. Tot ea este cea care a făcut desenele pentru fiecare poveste în parte. 

Aș putea spune că aceste trei proiecte de suflet sunt cei trei copii ai mei.  Fiecare carte are povestea ei și fiecare a apărut din pasiune....  
Mulțumesc celor care m-au sprijinit și au crezut în visul meu. Fără ei nu m-aș fi descurcat. Părinți, prieteni și toți oamenii minunați pe care i-am întâlnit și care au participat la realizarea acestor proiecte dragi sufletului meu.

Și nu, nu mă voi opri aici... In continuare trăiesc, iubesc, citesc, scriu și sper!
Și da, visele pot deveni realitate!

Tu ce vis ți-ai împlinit ultima oară sau ești pe cale să împlinești?

Cu prietenie,
SimonaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu