duminică

Tu ce faci pentru tine?




Atunci cand simti ca nu mai poti, cand esti epuizata fizic sau psihic trebuie sa-ti gasesti un refugiu.  De multe ori, "statul degeaba" ajuta: iti reda fortele, sporeste creativitatea si optimismul.  
Ce mai poti face?

Meditatie
Se bazeaza pe respiratie si concentrare, te poate ajuta sa-ti iei o linistita pauza, departe de viata agitata, care se scurge cu o mie de kilometrii pe ora. Aceasta practica antica, des folosita in India, s-a aratat a fi cea mai usoara metoda care te elibereaza de tensiunea acumulata psihic, si care duce la calmarea sistemului nervos.

Pasi care trebuie urmati pentru a pune in aplicare aceasta practica:
•    stai confortabil intinsa pe podea sau pe scaun, cu mainile si spatele drepte
•    incepe cu cateva exercitii profunde de expiratie si inspiratie
•    inchide ochii si respira usor pe nas, asemanator ritmului tau normal
•    tot acest timp trebuie sa-ti focalizezi gandirea numai pe respiratie – sa inspiri si sa expiri senzatia, sunetul •    incepe terapia timp de 5-10 minute pe zi, dupa care timpul de relaxare prin meditatie si respiratie se mareste la 15-20 de minute zilnice, sau chiar mai mult.

Meditatie in patru timpi
Mersul in aer liber poate deveni o meditatie in miscare daca iti vei permite patru lucruri:
•    sa fii atenta la respiratie
•     sa iei seama la tot ce te inconjoara
•     sa urmaresti miscarile corpului
•    sa-ti pastrezi timp, la intoarcerea acasa, pentru a reflecta la aceasta experienta.
O meditatie in miscare este un simplu exercitiu de constienta, de aceea acest exercitiu se mai poate numi si miscarea constient

 O alta metoda (proprie) de relaxare:
•    umple cada cu apa, spuma si sare de baie;
•    stinge lumina, aprinde cateva lumari parfumate si asculta o muzica de relaxare sau…
•    elimina partea cu lumanarile si lumina stinsa si citeste… in cada (pentru a putea citi comod in cada este nevoie de o perna pentru gat, acea perna numita si perna de calatorie, care asigura o pozitie optima a capului si a gatului)
•    mergi la sala de fitness sau la piscina (aqua gym) pentru a elimina toxinele si pentru  a-ti crea starea de bine! Fa sport pentru tine, pentru sanatatea ta fizica, psihica si intelectuala!


•   un masaj de relaxare ( o data pe saptamana) te poate ajuta. O alta varianta poate fi si reflexoterapia talpilor, pe care o poti face chiar tu cu ajutorul pietrelor ( aduna pietre de rau, de forme diferite, asaza-la pe o panza sub forma unei alei (pe balcon sau pe terasa), mergi dimineata si seara- incaltata cu ciorapi- timp de 5 minute prima zi, a doua zi 10 minute si tot asa pana ajungi la 30 de minute si ramai la 30 de minute. Aceasta metoda de reflexoterapie mi-a fost recomandata de catre un medic si va asigur ca este foarte benefica pentru sanatatea  fizica si psihica.



Pentru a avea o stare de bine mai mult timp:


- plimba-te  in locurile care te "incarca" cu energie pozitiva;  intalneste-te cu oamenii care te "incarca" pozitiv!

- danseaza, canta!

- fa sport! Endorfinele emanate in organism, in momentul practicarii oricarui sport, te vor face sa te simti fericita si impacata cu tine, si cu silueta ta!

- fii optimista! Este printre putinele lucruri care te va face mult mai increzatoare in fortele proprii, si implicit mult mai rezistenta la mediul inconjurator!

- odihneste-te suficient!
Cercetatorii au descoperit ca un somn bun revitalizeaza organismul si il poate face mult mai rezistent la toti factorii externi: stres, multa munca, un program dezordonat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...