joi

Vorbăreț sau tăcut?



Sunt o persoană destul de tăcută. Ascult mult. Sunt o bună ascultătoare și nu o spun doar eu, o spun atât cei care îmi vorbesc, cât și semnificația numelui J Numele Simona se pare că își are originea în ebraică, semnificația fiind aceea de "a auzi, a asculta". Numele original în ebraică este Shime’on – "el, care L-a ascultat și s-a supus Domnului" sau "Domnul a auzit", "Domnul a ascultat", numele amintind că Dumnezeu este mereu alături de noi, ascultându-ne rugăciunile, păzindu-ne și întărindu-ne în fiecare clipă a vieții noastre.Simon este și numele celui care a dus crucea lui Iisus. De asemenea, Simon este și unul dintre cei 12 Apostoli ai lui Iisus, numit apoi Petru, și frate al lui Andrei.

Să nu credeți că ascultarea este o activitate pasivă. A fi un bun ascultător înseamnă să fii capabil să înțelegi și să urmărești discuția. Eu, de exemplu, tăcând cuget înainte de a face orice judecăți și încerc să acționez într-o manieră liniștitoare pentru cel care îmi vorbește. Permit celui care vorbește să spună totul până când  își descarcă sufletul. Apoi facem schimb de gânduri și viziuni.
Cu toate că sunt o bună ascultătoare există persoane vorbărețe care pur și simplu mă secătuiesc de energie ascultându-i.  Persoanele care trec de la un subiect la altul, persoanele care atunci când vorbesc îți lasă senzația că nici nu respiră, sunt ca niste vampiri energetici pentru mine. Atunci când găsiți o persoană care știe să vă asculte încercați să nu o îndepărtați cu prea multă vorbărie. Apreciați timpul pe care vi-l oferă pentru ca voi să vă descărcați sufletul și gândiți-vă că și acea persoană are nevoie să fie ascultată.
Nu trebuie să vorbești de mai multe ori decât asculți. Este foarte important să oferi atenție persoanelor cu care interacționezi.

Despre cei care vorbesc mult se spune că vorbesc de obicei despre propria persoană. Aș zice că, nu neapărat. Totuși, se pare că principala problemă pe care o au vorbăreții este că nu se simt în largul lor atunci când se așterne tăcerea și de aceea vor încerca mereu să spună ceva, orice, doar să nu tacă din gură. Majoritatea acestui tip de persoane nu înțeleg faptul că sunt plictisitoare, ci se văd mai degrabă ca niște persoane interesante. Ei nu înțeleg cât de benefică este uneori tăcerea. Într-adevăr, persoanele care vorbesc mult se adaptează mai ușor, nu doar locurilor ci și situațiilor, însă marele dezavantaj al celor foarte comunicativi este faptul că, nu își dau seama când trebuie să tacă, când celălalt pur și simplu se simte deranjat.
Cică oamenii fericiți de viața pe care o duc vorbesc mai mult decât ceilalți. Oare? În timpul pe care îl petreci lungind la nesfârșit o conversație, poți face orice altceva, ceva ce îți poate aduce mai multe beneficii pe termen lung. Nu cred că ai cum să îți faci o viziune sănătoasă despre viitorul tău vorbind întruna. Dacă nu îți tace gura, mintea nu se poate liniști pentru a-și face planuri mărețe J Și nu uita că la un moment dat, vei ajunge să fii ignorat. Vorba lungă sărăcia omului, nu-i așa? J  Da, știu nici muțenia nu te-mbogățește, dar măcar îți oferă mai mult timp la reflecție și liniște!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...