joi

De una singură? De ce nu?!





În urmă cu ceva timp, evitam să merg neînsoțită la diverse evenimente. Preferam să nu mai merg, decât să merg singură. Nu știu exact de ce... poate pentru că uneori simți cum ți se pune eticheta de ”înfrânt” și ai senzația că cei care te privesc spun în gândul lor:”Vai, săraca, nu are cu cine merge! Ce trist trebuie să fie!”

Am experimentat mersul, la teatru, spectacole, lansări de carte, de una singură și m-am simțit minunat. Nu este deloc deprimant! Ba, la începutul acestei experiențe, chiar am fost mândră de mine. Uite că pot! De ce trebuie să insisit să meargă cineva cu mine? Mă înțeleg destul de bine cu mine însămi, uneori chiar foarte bine J))

O prietenă, care a mers singură la un film, mi-a spus că e tare aiurea... ”râdeam de una singură, în timp ce, ceilalți râdeau grupat”. Ei, da?! De fapt nu râdea de una singură ci cu o sală întreagă, nu-i așa?

Prima mea experiență de socializare de una singură J)) a fost la o lansare de carte. Cum a decurs? Am  făcut aceleași lucruri pe care le-aș fi făcut și dacă eram însoțită, minus să nu fiu atentă chiar la tot ceea ce se întâmpla acolo ( uneori, când ești însoțit mai găsești prilej de vorbă ).  Am ascultat prezentarea cărții, am făcut câteva fotografii, am luat autograf și m-am bucurat că am participat la acel eveniment.

Îi povestesc unei amice că am fost la acea lansare și, evident, mă întreabă:
-          Cu cine?
-          Singură!
-          Singură?!
-          Da, da, singură! Merge și așa!

Ce am experimentat de una singură:
-          lansări de carte
-          conferințe
-          expoziții
-          teatru
-          spectacole de muzică clasică
-          film
-          plimbări cu bicicleta
-          mers la sală

De ce să ratezi să faci lucruri care îți bucură sufletul doar pentru că nu ai însoțitor?

Decât să te scufunzi în virtual, mai bine treci peste barierele pe care ți le-ai impus sau care ți-au fost impuse! 
Fă ceea ce aduce liniște sufletului tău, chiar dacă nu ești însoțit! 
Învață să fii liber! 
Nu lăsa fricile să te limiteze!


  

Un comentariu:

  1. In romania este greu sa gasesti oameni iubitori de cultura cu care sa-ti impartasesti din gandurile tale ceea ce este foarte trist. Cu atat mai greu este sa-i urnesti din loc pentru a merge la evenimente de cultura.

    RăspundețiȘtergere

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...