joi

5 ecranizări după romane celebre



1. Love in the Time of Cholera  (2007)
Dragostea în vremea holerei

În tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza trăiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize... La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţa lui s-a sfârşit. Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri şi nu numai... (cele 622 de relaţii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. Aşa că, după 50 de ani, 9 luni şi 4 zile de despărţire, Florentino îşi reînnoieşte declaraţia de dragoste în faţa femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, şansa unui nou început? "Dragostea în vremea holerei", una dintre cele mai frumoase şi mai tragice poveşti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwood, câştigător al premiului Oscar şi al Globului de Aur. 

2. Gone with the Wind (1939)
Pe aripile vântului

“Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografică a Hollywood-ului”, aşa cum a fost supranumit de către criticii de specialitate, “Pe aripile vintului” este ecranizarea romanului cu acelaşi nume semnat de Margaret Mitchell. Câţtigator a 9 Premii Oscar printre care şi cele pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă într-un rol principal şi cel mai bun regizor, filmul a marcat generaţii întregi de consumatori de film de lung-metraj de bună calitate.
Acţiunea acestui film clasic spune povestea iubirii dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler în timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiul Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-şi recunoască sentimentele faţă de bărbatul pe care-l iubeşte. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei şi îl pierde pe cel pe care l-a iubit întotdeauna. .
La o lună după publicarea cărţii “Pe aripile vântului”, producătorul filmului David O. Selznick a cumpărat drepturile pentru ecranizarea ei chiar de la Mitchell cu o sumă fără precedent pentru vremurile acelea, 50 000 de dolari.

3. Anna Karenina  (2012)
Anna Karenina

Povestea care a traversat vremurile explorează puterea de a iubi. Suntem în 1874, în societatea înaltă din Rusia imperială. Plină de viaţă, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-şi doresc contemporanii săi: este soţia lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang înalt căruia i-a născut un băieţel, iar statutul său social este unul la care alţii doar pot visa. După ce primeşte o scrisoare de la fratele său, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roagă să vină să-l ajute să-şi salveze căsnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleacă la Moscova. Pe drum face cunoştinţă cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul său, galantul ofiţer de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Când Anna îi este prezentată lui Vronski, între cei doi se produce o atracţie instantanee care nu poate, şi nici nu va fi ignorată.

4. Memoirs of a Geisha (2005)
Memoriile unei Gheişe

În 1929, Chiyo, o fetiţă de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheişe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă pe frumuseţea ei uimitoare.
Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheişa Sayuri, pregătită cu toate aptitudinile sociale şi artistice de care e nevoie pentru a supravieţui în societatea japoneză a secolului trecut.
Al Doilea Război Mondial ameninţă însă atât Japonia, cât şi viaţa lui Chiyo.
Câştigător Globul de Aur 2006
Cea mai bună coloană sonoră - John Williams
Câştigător a 3 premii Oscar 2006:
Scenografie, Imagine, Costume
Câştigător a 3 premii BAFTA 2006:
Premiul Anthony Asquith pentru muzică - John Williams
Imagine, Costume

5. Eat Pray Love  (2010)
Mănâncă roagă-te iubeşte

Liz Gilbert  este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească şi să se împace cu sine, în filmul Mănâncă Roagă-te Iubeşte.
Aflată la răscruce de drumuri, după divorţ, Gilbert îşi ia un an de pauză de la slujbă şi ca niciodată, se decide să evadeze din viaţa sa obişnuită şi confortabilă, riscând totul numai pentru a-şi schimba viaţa. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, ea se bucură de experienţe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India, şi la final, să se bucure în mod neaşteptat de pacea şi echilibrul unei iubiri, în Bali.  Inspirat după o poveste adevărată, Mănâncă Roagă-te Iubeşte dovedeşte că există mai multe feluri în care poţi să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...