miercuri

Relații blocate


Majoritatea  bărbaților reacționează la stres încuindu-și sertarul cu emoții. Chiar dacă latura feminină a unui bărbat este foarte dezvoltată în multe domenii ale vieții lui, în condiții de stres, el va reacționa, mai mult ca sigur, retrăgându-se în ”peștera” lui și încercând să deslușească ce s-a întâmplat. Întreaga lui atenție se axează pe un singur subiect. Femeile se simt serios amenințate de această reacție a bărbaților deoarece, conform standardelor proprii, dacă o femeie se blochează, înseamnă că supărarea ei merge până la respingerea persoanei respective.

” În timp ce bărbații se închid în ei automat, ca reacție la stres, femeile se închid în ele ca urmare a unei decizii conștiente”, susține dr John Gray.

O femeie își va bloca complet sentimentele numai după ce a renunțat la o persoană. Dacă a fost rănită în repetate rânduri și și-a pierdut toată încrederea și toleranța, atunci va lua decizia conștientă de a-și zăvorî sentimentele. Un bărbat are capacitatea de a se închide complet într-o secundă. O femeie se închide treptat, în timp, ridicând cărămidă cu cărămidă un zid de resentimente acumulate. Când o femeie se închide în ea, simte nevoia să se destăinuiască și să-ți vindece rănile. Când un bărbat se închide în el, are nevoie de multă intimitate.

Concluzia?
Bărbaţii tind să se închidă în sine şi să fie mai puţin comunicativi. Această tendinţă ar putea părea drept indiferenţă și ignoranță din partea lor  Nu te grăbi să tragi concluzii! Încearcă să îi acorzi spaţiu fără a te panica!

Se pare că, femeia nu poate scoate bărbatul dintr-un blocaj emoţional. El, singur, trebuie să vrea să facă acest pas și când își revine din această stare de izolare, e posibil să nu aibă nimic de spus pentru că și-a dat seama că nu avea motive de supărare, că a reacționat exagerat sau a perceput greșit situația. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...