duminică, 2 august 2015

Am redescoperit Bucureștiul cu ”Bucharest City Tour”De fiecare dată când vedeam autobuzul turistic prin București îmi ziceam că ar trebui să mă urc în el. În vacanțele din afara granițelor țării, nu ratez autobuzul turistic. De ce să-l ratez pe al nostru? Curioasă să aflu ce i se povestește unui turist străin despre București, am reusit, până la urmă, să trec de la vorbe la fapte și să fac această călătorie. Am  urcat de la Piața Romană. Am plătit 25 de lei, nu la șofer ci la o doamnă care încasa banii. Peste tot în lume, plata se face la șofer. Am urcat la etaj, dar mi-am dat seama că nu am primit căști. Doamna amabilă mi-a dat aparatul și căștile, la cerere, și o hartă. Am urcat în autobuz cu ideea preconcepută că voi primi niște căști de unică folosință ( cum am primit în alte astfel de autobuze turistice). Nu sunt căști de unică folosință și nici nu asculți povestea obiectivelor turistice dintr-un aparat inserat în scaun. La noi, căștile sunt ca cele pe care le avem la primul meu casetofon cu căști, prin anii ’90, iar povestea o asculți de la un aparat care arată precum un reportofon cu casetă audio, din aceeși perioadă J
Am pus căștile pe urechi și am pornit la drum. La fiecare obiectiv turistic vocea din căști ne anunța că urmează stația X și ne povestea câte ceva obiectivul turistic respectiv.
Cel mai mult m-a impresionat Calea Victoriei văzută de la etajul autobuzului. Habar nu aveam că s-au pus copăcei și flori. Arată minunat!
M-am bucurat să aflu lucruri pe care nu le știam despre Palatul Parlamentului și Biserica Kreţulescu. Celelalte obiective turistice îmi erau mai cunoscute J

Traseul, teoretic, ar dura 50 de minute, practic am făcut cam o oră și jumătate, într-o zi de sâmbătă. Se face o oprire de 10 minute în zona Herăstrău și încă una de aproximativ 5 minute, în zona Unirii. A fost o plimbare plăcută, pe care o recomand!

Ce mi-a plăcut:

-          ideea în sine… plimbarea cu autobuzul turistic prin București
-          amabilitatea doamnei de la bilete
-          există Wi-FI în autobuz și chiar funcționează
-          am aflat lucruri pe care nu le știam despre clădirile importante ale Bucureștiului

Ce nu mi-a plăcut:

-          sistemul audio ( căștile care nu sunt de unică folosință)
-          un pic cam mizerie, la etaj ( turiștii ăștia... J))

Tarife:
25 lei pentru adult;
10 lei pentru copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani;
Gratuit pentru copiii până la 7 ani.

Programul de funcţionare a liniei turistice este 10:00 – 22:00. Cardul de călătorie are valabilitate 24 de ore de la prima validare.

Ultimul autobuz care pleacă în cursă de la Piaţa Presei Libere spre
Piaţa Unirii este la ora 21:00 iar, de la Piaţa Unirii spre Piaţa Presei
Libere, la ora 21:25.

Intervalul de succedare între două autobuze: aproximativ 15 minute.

Durata traseului: aproximativ 50 minute. 

Ghidul audio este în limbile română, engleză, franceză şi italiană.

Obiective turistice

Parcul Herăstrău, Casa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Tăranului Român, Muzeul de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biblioteca Universitară Centrală, Biserica Kreţulescu, Palatul Telefoanelor, Parcul Cişmigiu, Cercul Militar Naţional, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Biserica Stavropoleos, Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Catedrala Patriarhială, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Centrul Vechi, Muzeul Municipiului Bucureşti, Spitalul Colţea, Universitatea, Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul Literaturii,
Academia de Studii Economice.
  

Un comentariu:

  1. Bucurestiul nu inseamna doar trafic,zgomot sau mizerie. Orasul are ce oferi, trebuie doar ca oamenii sa fie interesati.

    RăspundețiȘtergere